We zijn vertrokken!Donderdag

Onze eerste (halve) week zit er al op! Het is al voorbij gevlogen :-)

De eerste schooldag hebben we de klas verkend. Ook zijn er een paar nieuwe vriendjes bijgekomen. Welkom aan Eva, Stella, Rozan, Kato en Cas. 

Moestuin

In de namiddag hebben we al een buitenmomentje gehouden. We zijn eens gaan kijken in onze Villahof. Vorig schooljaar hebben we daar al hard in gewerkt en nu gingen we eens piepen of er al iets was uitgekomen. 

En ja hoor, we zagen paprika's, kleine tomaatjes, frambozen, courgetten, pompoenen, wortels, appels en boontjes!

Maar we konden nog niet alles oogsten. Bij de tomaatjes hingen zowel groene als rode tomaatjes. We mochten enkel de rode plukken, want de groene waren nog niet goed. Die moesten we nog even laten hangen en misschien binnen een paar dagen zijn ze rood geworden en kunnen we ze wel plukken.

De wortels vonden we eerst niet, we zagen enkel het groen uit de grond steken en wisten niet direct welk groente het was. We hebben er één uitgetrokken en toen zagen we dat de wortels al mooi oranje waren. Ze zijn bijna klaar om te oogsten. Maar het was wel gek, de wortels die groeien in de grond en de tomaten aan de struik. 

Er waren ook al enkele frambozen klaar, hier ook moesten we de frambozen zoeken die rood waren en deze mochten we plukken.

Vrijdag

Dinsdag zijn we de dag begonnen in onze kring. We zijn gaan kijken welke dag het was en hebben dit op onze kalender aangeduid. Ook zijn we gaan kijken op onze vlaggetjes welke vriendjes er vandaag waren en wie niet. Enkel Hasan was er niet, hij is nog op vakantie en komt binnen een paar weken terug.

De slakjes

Tijdens het kringgesprek kwam ter spraken dat wij de slakjes-klas waren. We gingen eens kijken wat we allemaal van slakken weten. Met behulp van een boke zijn we een gesrpak gaan houden over de slak:

- hij gaat heel erg traag

- heeft een huisje op zijn rug

- het huisje dient der bescherming dat hij niet wordt opgegeten.

- hij eet graag blaadjes

- hij laat slijm achter

- ...

We zijn al heel wat te weten gekomen over de slak en zijn dan in het hoekenwerk slakjes gaan knutselen van een CD.

Volgende week gaan we nog wat verder rond de slak en al eens sprokkelen voor een eerste project!

Beweegmoment: fietsen en beweegpark

Natuurlijk omdat het zo mooi weer was, zijn we ons beweegmoment buiten gaan doen. We wouden zo graag nog eens fietsen en hebben dit dan in de namiddag mogen doen.

Ziezo, onze eerste dagen zitten er al op! Het was heel erg fijn, volgende week werken we nog een beetje verder rond de slakjes en elkaar en de klas leren kennen.

Wie thuis nog leuke spulletjes rond ons klasdiertje (boekje, prenten, liedje,...) heeft mag deze altijd meebrengen.

Jullie mogen ook een foto van je kind en familie meegeven. Deze gaan we in onze poppenhoek ophangen zodat het een echt gezellig huisje wordt.

Groetjes en tot maandag

Enith