De slakMAANDAG

Hiep hiep hoera!!!

In de grote vakantie was Matthias 3 jaar geworden en dat hebben we maandag gevierd in de klas. We hebben eerst een kroon gemaakt samen met Matthias, hij wou graag een treinenkroon. En omdat hij 3 jaar is geworden had de trein 3 wagons met 3 kaarsjes op.

Daarna is Daan, de papa van Matthias mee in de klas komen vieren. Hij had lekkere (zelfgebakken: door de oma :-) ) cake bij en Matthias zijn lievelingsdrankje. Mmmmm heerlijk... 

Nog een dikke proficiat aan Matthias!!

Bezoek

We hebben maandag ook wat 'bezoek' in de klas gekregen. Enkele kinderen van het lager hadden een taak om een kwartier de kleuters te komen helpen. Ze hebben dan met ons een spelletje gespeeld.

In de namiddag zijn een aantal kleuters van Karolien en Daisy bij ons in de klas komen spelen. 

DINSDAG

Gedichtbeleving

' Slakje kom uit je huis.

Kruip, kruip, kruip. 

Steek je voelsprietjes uit.

Sluip, sluip sluip.

Trek je voelsprietjes weer in

en kruip maar snel je huisje in. 

Kruip kruip, kruip.

In je warme, warme huis.

Slakje, slakje, slakje toch

waar ben je nou heen,?'

We hebben een gedichtje over de slak geleerd. We zijn dan zelf slakje geworden en het deken was ons huis op onze rug. Terwijl het gedicht werd opgezegd, kropen we uit ons huis en staken onze voelsprietjes (armen) uit. Daarna kropen we weer in ons huis en gingen ons verstoppen.

Beweegmoment buiten

In de namiddag zijn we met Ilse buiten gaan bewegen. We hebben geoefend voor de monumentenrun en hebben een loopwedstrijdje gehouden.

WOENSDAG

Schrijfdans: Cirkels

Op woensdag hebben we schrijfdans gedaan, we zijn met water, zeep en verf grote cirkelbewegingen gaan maken op muziek. We gebruikte onze beide armen en gingen rustig bewegen zoals de slak.

Vervolgens zijn we een blad gaan leggen op ons zeepmengels en kregen we een afdruk van onze cirkels. 

DONDERDAG

Dansen: De waterslang

In de kring luisterde we naar een liedje over de Waterslang. We zijn hierop gaan dansen en gaan kronkelen zoals de waterslang.

Waterspelletjes

VRIJDAG

Mindmappen: de slak

Tijdens onze kring zijn we al eens gaan opsommen wat we allemaal van de slak weten. Alles wat we zeiden gingen we noteren en erbij schrijven. Daarna gingen we naar een filmpje kijken over de slak en zijn we nog meer te weten gekomen.

.

Bouwen

Op schooltv hadden we een filmpje gevonden van hoe we met blokken een slak konden nabouwen. We gingen eerst ernaar kijken en dan met ronde blokken en staafjes de slakken nabouwen. 

Verwerking schrijfdans

Woensdag hadden we met water, zeep en verf schrijfdans gedaan. Op vrijdag gingen we hetzelfde doen maar dan  op een groot papier. We namen n elke hand een krijtje en gingen grote cirkels maken op met beide handen. Dit werden onze 2 slakkenhuisjes.

Nog enkele foto's van het hoekenwerk

In het filmpje dat we gezien hadden zagen we 2 kindjes een slakkenhotel maken. Dit willen we deze week ook doen. Wie bij zijn thuis een slak vind mag deze meebrengen naar de klas en kunnen we ze in een bak zetten in de klas en eens goed kijken hoe de slakken eruit zien en wat ze allemaal doen!

Gedurende de week gaan we ook een sprokkelweek houden voor een nieuw project. De kinderen mogen dan iets meebrengen waar zij in geïnteresseerd zijn en waar ze over willen leren.

Tot maandag!