HerfstdierenWij gaan op Berenjacht

Vorige week hebben we al eens een keer geluisterd naar het verhaal "Wij gaan op berenjacht"

In dit prentenboek gaat een vader met zijn 4 kinderen op berenjacht. Maar ze komen allerlei hindernissen tegen. 

- Lange zwiepende gras

- Stromende, koude rivier

- Slijmerige modderpoel

- Donkere bos

- Loeiende sneeuwstorm

- Nauwe grot

Bij elke hindernis konden ze er niet bovenover, ook niet onderdoor. Ze moeten er telkens dwars doorheen.

Op woensdag zijn we buiten ook op berenjacht gegaan. We hebben ons warm aangekleed en zijn dan vertrokken. We kwamen telkens een andere hindernis tegen en moesten doen alsof wij er dwars doorheen gingen. (aangezien we heel actief bezig waren heb ik hier spijtig genoeg geen foto's van kunnen trekken)

Maken van een verteltafel

Tijdens het hoekenwerk zijn we begonnen met het maken van een verteltafel over ons prentenboek 'Wij gaan op berenjacht'  Eerst zijn we in de kring samengekomen en zijn eens gaan reflecteren wat we weer allemaal tegen kwamen tijdens onze jacht en hoe we er doorheen moesten.

Vervolgens lag er een groot papier op tafel waar we onze route op gingen maken. We gingen plakken, verven,... rond elke hindernis. Onze verteltafel is bijna af en dan kunne wij daar volgende week ons verhaal op vertellen.

Bouwwerk van Cas

Cas had in de bouwhoek de grot van de beer gebouwd met daarin de beer!

Praatplaat Jules

Voor een taakje in de klas deze week zijn we samen gaan moeten vertellen over een prent rond Jules in de herfst. We gingen dit om te beurt doen. We moesten vertellen wie we zagen en wat er allemaal gebeurde. 

Bosdieren

Tijdens de ochtendkring zijn we in een boekje gaan kijken welke dieren er nu , buiten de beren, nog in het bos kunnen wonen.

- uil

- vogels

- eekhoorn

- spinnen

- muizen

- hertjes

- konijnen

- das

- egels

- mieren

Veel van deze dieren wonen ook in een hol in de grond Maar de specht en de eekhoorn wonen ook in een hol maar in de boom.

Veel herfstspullen

Deze week hebben heel wat vriendjes leuke voorwerpen meegebracht om in de klas rond on project te werken

- Art had een herfstverzameldoos bij: een doosje met allerlei spulletjes van de herfst blaadjes, takken, noten,..

- Leon had muziekboekjes bij. Dit hebben we tijdens het hoekenwerk opgezet en konden we op dansen: Er stond ook het liedje in van 'In het bos daar staat een huisje, keek eens door het vensterraam,....' Wij zijn dit gaan zingen in de kring.

- Matthias had een prentenboek bij over een papa beer en een kleine beer 'Ik vind je lief papa' Hij heeft ons het verhaaltje verteld en het was heel mooi! Super gedaan Matthias!!

- Jozefien had ook een supermooi prentenboek bij over Grote en kleine beer! Vorige week hadden we veel rond deze begrippen gewerkt! 

- Esmee had 3 eikennootjes bij die de eekhoorntjes graag eten

- Rozan had een uurwerk aan met daarop allemaal bosdiertjes.

Toneel 'Klaproosje'

Vrijdag zijn we met de bus naar het toneel gaan kijken. Het was een supermooi toneelstuk met heel erg veel muziek! Het was soms ook heel erg grappig en dan moesten we hard lachen. 

Na de voorstelling mochten we voor we terug naar de klas gingen een muziekwandeling maken. We mochten met verschillende instrumenten spelen en op het einde stond een hele grote gong waar we op mochten slaan :-)

Muntthee met honing

De beren eten heel graag honing en wij zijn ook eens gaan proeven ervan. Het was heel erg zoet en sommige vonden het superlekker en bleven er maar van smullen :-)

In de moestuin zijn we munt gaan plukken, deze hebben we gewassen en zijn er thee van gaan maken waar we een beetje honing in hebben gedaan. De munt die rook een beetje zoals een snoepje zeiden sommige kleuters. 

Niet iedereen vond de muntthee met honing lekker maar we hebben er wel allemaal heel flink van geproefd. 

Fijne motoriek herfstboom van knopen

Volgende week gaan we nog wat verder werken rond de herfst. Ook gaan we ons beetje voorbereiden voor 'als de bomen konden fluisteren'. 

- Maandag gaan we op herfstwandeling: gelieve aangepaste kledij te voorzien. (regenlaarzen en warme regenjas)

Indien het heel slecht weer is gaat dit natuurlijk niet door

- Dinsdag vieren we de verjaardag van Thor: zijn mama komt pannenkoeken bakken. 

- Donderdag: oudercontact

- Zaterdag 29/10 "Als bomen konden fluisteren" 

Nog een fijne avond en tot morgen, hopend op droog weer

Enith 

media