Het is herfst!Herfstwandeling

Maandag hebben we een herfstwandeling gemaakt in Nieuwenhoven. We zijn in het bos geweest en hebben van alles gezien, De blaadjes vielen van de bomen, ze hadden allemaal mooie kleuren. We vonden ook nootjes in het bos. En af en toe kwamen we een holletje tegen, welk diertje zou daar kunnen in wonen?

Na een goede wandeling, zijn we even in de speeltuin mogen gaan spelen :-)

Bewegingsomloop

Dinsdag zijn we in de turnzaal een omloop gaan doen. We moesten onze schoenen uitdoen en gingen over en op de kussens lopen. We gingen ook rollen over de kussens en een kopjerol doen. We moesten goed ons evenwicht bewaren!

Op of onder

In de kring hebben we gewerkt rond de begrippen op en onder. We hadden een hoop herfstbladeren en een egel. We konden de egel onder de blaadjes verstoppen of hij ging op de berg blaadjes zitten.

Herfstdieren in het bos: collage

We hebben een collage van het bos gemaakt. We kregen eerst allerlei herfstkleuren en moesten het papier in stukken scheuren. Dan gingen we ons wit papier helemaal volplakken met de herfstkleuren. Als we hiermee klaar waren konden we herfstdieren kiezen. We gingen deze inkleuren en dan plakken op de herfstkleuren. Vervolgens gingen we dunne takken zoeken en moesten deze breken zodat ze groot genoeg waren om op ons blad te plakken. Nu hadden we dieren in het herfstbos gemaakt.

Gedicht: de herfst

' Een tovenaar lag te dromen,

in het topje van de bomen.

Hij zwaaide met zijn staf,

Pief, poef, paf!

En alle blaadjes vielen af.

Blaadjes rood en blaadje geel.

Oranje blaadjes, ooooh zo veel.

Mooie kleuren rondom mij.

Het bos lijkt wel een schilderij!'

Verteltafel

We hadden onze verteltafel rond berenjacht afgemaakt, hier konden we tijdens het hoekenwerk het verhaal gaan naspelen. We moesten het juiste geluid maken bij de hindernissen

- hoge gras: ZWIEPERDEZWIEP

- wilde rivier: PLENSERDEPLONS

- slijmerige modderpoel: FLAPPERDEFLOP

- donkere bos: STRUIKELDESTRUIK

- waaiende sneeuwstorm: LOEIERDELOEI

- nauwe grot: SLUIPERDESLUIP

Vergrootglas van Léon

Léon had een vergrootglas bij. Hiermee gingen we onze herfstspullen een van dichtbij bekijken. 

Buiten spelen

Op 25/11 gaan we terug zwemmen:

- wie gaat er mee?

Nog een fijne vakantie en tot maandag

Enith