Stippen en strepenkleren vol stippen en strepen

Tijdens de ochtendkring maandag gingen we de stippen of strepen tonen op onze kleren, gedurende de hele week hadden we kleren aan waar we stippen of strepen op vinden.

Stippenpuzzel

Tijdens de kring hebben we een stippenpuzzel gemaakt. We hadden allerlei stippen van verschillende groottes en verschillende tekeningen erop. We moesten gaan meten welke stip waar paste. Daarna zijn we tijdens het hoekenwerk hiermee zelfstandig gaan oefenen.

Herfstboom van stippen

We hebben een gezamenlijk werk gemaakt voor in onze kring op te hangen. We gingen stippen stempelen in de boom in de herfstkleuren rood, geel, oranje of groen.

Turnen op dinsdag

Dinsdag zijn we terug naar de turnzaal geweest. We zijn gaan springen op de mat! We moesten proberen te springen tot aan de rode streek! 

We konden ook onder of over de strepen lopen/kruipen.

Dik of dun

We kregen allemaal strepen in een mandje, sommige strepen waren dik en andere waren dun. We gingen deze sorteren en vervolgen op plakken.

Dieren met stippen of strepen

Tijdens het kringmoment kregen we prenten te zien van dieren, maar dit was een klein stukje van het dier. Sommige hadden strepen, andere stippen,... We gingen een eerst nadenken welke dieren het konden zijn: de tijger en het lieveheersbeestje waren snel gevonden. Maar er waren ook prenten bij die wel heel gek waren en waar van we niet wisten welk dier het zou zijn. Dan zijn we de prenten van de dieren gaan bekijken en zijn gaan puzzelen welke bij elkaar waren. 

Muziekdoosje van Livia

Livia had een muziekdoosje bij, daarop stond een poes met strepen. Voor we naar huis gingen hadden we hiermee een spelletje gespeeld. Het muziekdoosje werd ergens in de klas verstopt en wij moesten luisteren waar het geluid vandaan kwam.

Strepen verven met behulp van een rooster

Schrijfdans: stippen en strepen

We zijn op muziek gaan dansen, we zijn met onze armen strepen en stippen gaan maken op de muziek. We maakte grote bewegingen op de het ritme. Op het einde kwam de regen en zijn we met kleine stippen gaan maken van boven naar beneden. 

Stippen en strepenmassage

Voor we naar huis gingen hebben we een paar keer elkaar een stippen en strepenmassage gegeven. Wat konden we dat goed, het was zo zalig dat sommige kapoenen bijna in slaap waren gevallen :-)

Afronding stippen en strepen

Vrijdagmiddag hebben we ons project afgerond, we werden geschminkt vol stippen of strepen. :-)

Een donker hoekje

Op maandag zag ik een aantal meisjes gezellig in de boekenhoek liggen. Tijdens een gesprek in de kring vroeg ik wat ze daar eigenlijk zo fijn aan het spelen waren. Toen zeiden ze dat het hun raket was en ze gingen naar de ruimte. Maar in de ruimte is het wel donker en onze boekenhoek is niet zo donker. 

We wouden hier een gezellig donker hoekje maken maar hoe gingen we dat doen. We zijn dan op onderzoek gegaan. Hoe krijgen we het daar donker?

Er kwam het idee dat we het licht gewoon konden uitdoen. Dit zijn we dan gaan proberen. Het werd inderdaad donker in de hoek, maar ook in de rest van de klas. Dus dit was niet zo handig.

Na een beetje nadenken werd er verteld dat we het ook konden donker maken met gordijnen. In de boekenhoek hing een gordijn maar het was niet donker. Hoe kwam dit?

We zijn dit eens gaan testen, het gordijn hield geen licht tegen want er waren gaatjes in. Dus moesten we op zoek gaan naar een gordijn wat het wel donker maakte. We hebben een paar stoffen getest en kwamen dan bij het besluit dat het zwarte gordijn het beste was!

Toen zijn we aan de slag gegaan en het is ons gelukt we hebben een donkere hoek gemaakt. Nu moeten we hem nog een beetje versieren zodat het gezellig is.

Voor we in onze hoek konden gaan hebben we wel een aantal regels opgesteld:

- de boeken moet in de kast liggen

- er mogen 2 kindjes in de hoek

- we zijn rustig in de boekenhoek.

Volgende week

Volgende week gaan we werken in de klas rond schoenen, jullie mogen nog steeds ouder schoenen of schoendozen meebrengen.

- Maandag is het yoga met Vicky

- onze trotspot is vol!!! We hebben super lieve dingen voor elkaar gedaan waar we heel trots op mogen zijn en zoals beloofd gaan we maandag speculaas bakken.

- gelieve telkens op dinsdag u kind gemakkelijke kleren en schoenen aan te doen om te gaan sporten, zo kunnen ze soepel bewegen tijdens de turnles

-  vrijdagmiddag gaan we zwemmen

Nog een fijne zondag en tot morgen 

( ik heb een paar foto's op een ander toestel staan van de activiteiten bij het begin van de week, deze volgen nog)