Sterren en planetenLichtgevende planeten

Na een kringgesprek rond de ruimte, zijn we te weten gekomen dat er niet alleen sterren , de maan , zon en aarde zich in de ruimte bevinden, maar ook nog andere planeten. Er waren hele grote planeten maar ook kleinere. Ze hadden ook allemaal een andere kleur en er was er zelfs één die ringen had! Maar wat we opmerkte was dat alle planeten bol zijn.

Daarna zijn we tijdens het hoekenwerk lichtgevende planeten gaan maken. Er was een rond gat in zwart papier en wij moesten dit gaan dichtplakken met gekleurd vloeipapier. We moesten goed meten of onze stukje groot genoeg waren. Al onze planeten hangen op de venster in de klas en geven licht! 

Glinsterende klei

Ook zijn we grote en kleine planeten gaan rollen met klei. Maar niet zomaar klei, glinsterende klei! We mochten ook alle kleuren door elkaar mengen en zo bekwamen we kleurrijke, glinsterende planeten. We hebben grote planeten gemaakt, maar ook hele kleine.

Kleuren op de lichttafel

Bouwhoek

In de bouwhoek staat een grote raket geplakt op de grond. We gingen hier met allerlei verschillende materiaal de raket bouwen. Er waren houten blokken, staafjes, plankjes, stenen,...

Het was een hele grote raket, dus veel werk aan. Maar als we gingen samenwerken lukte het heel vlot! 

Fijne motoriek: prikken

We komen tot rust

Na elke middagspeeltijd gaan we ,voor we terug verder aan het werk gaan, telkens even een rustig activiteit doen. Zo zijn we in de klas rustig gaan liggen en hebben sterren gevormd met ons lichaam door onze armen en benen open en dicht te doen. Dan zijn we even rustig gaan liggen met onze ogen dicht en heeft Enith ons knus op elkaar gelegd. Dan zijn we heel rustig opgestaan en hebben we elkaar een dikke knuffel gegeven. Zalig!

Gezelschapsspel

Vrijdagnamiddag zijn we een spelletje gaan spelen: het seizoenenspel. We moesten aan de zon draaien en dezelfde kleur van kaart nemen. Dan moesten we aan elkaar vertellen wat er op ons kaartje stond. Als we een kaartje van elke kleur (seizoen) hadden waren we gewonnen. 

Pannenkoeken van Fien

Op dinsdag was Fien van bij Daisy in de klas jarig. Zij heeft alle kleuters getrakteerd op pannenkoeken. Dank je wel Fien, ze waren heel lekker!

Kaat haar eerste logeerpartijtje

Kaat was terug van haar eerste logeerpartij, ze had heel veel te vertellen en vond het super fijn!