Afronding project 'de ruimte'De raketten

We hebben raketten geknutseld die echt kunnen vliegen! We moesten heel hard blazen en dan vloog onze raket naar omhoog. Wel moeilijk we moesten de raket naar omhoog richten want als we ze naar omlaag hielden dan gleed ze af.

Wolkenmassage

Deze week hebben we elkaar een wolkenmassage gegeven. We gingen per 2 zitten en kregen 2 watjes, deze lijken op de wolken. Daarmee gingen we, met een rustig muziekje op de achtergrond, elkaars gezicht masseren. Wat zalig! Er waren zelf kapoenen die bijna in slaap waren gevallen :-)

Dag en nacht

We hebben in de kring ook een gesprek gehouden rond wat we doen tijdens de dag, als de zon schijnt en 's nachts als de maan schijnt.

- wassen

- slapen

- eten

- naar de klas

- pyjama aandoen

-  ...

Na ons gesprek zijn we tijdens het hoekenwerk prenten gaan sorteren samen met de juf en moesten goed vertellen wat erop stond: wat doen we overdag? Wat doen we 's nachts?

Maak een schilderij rond de ruimte

Deze week zijn we 'vrij' mogen gaan schilderen. De opdracht was maak een schilderij rond de ruimte, de zon / maan, ... Iets waar we rond geleerd hebben. 

Wat een mooie schilderijen zijn erbij. Als we klaar waren gingen we vertellen wat we geschilderd hadden.

Er waren manen en sterren, astronauten die in bed lagen te slapen, raketten, ...

Patronen leggen

Op donderdag hebben we gewerkt rond patronen leggen. We zijn dit met fruit gaan doen. Eerst hebben we al het fruit gesorteerd en dan gingen we aan de slag. We gingen een patroon leggen met 2 verschillende soorten fruit:

- appel - banaan- appel - banaan - appel - banaan - ...

- aardbei -druif - aardbei - druif - aardbei - druif- ...

Fruitraket

Nadat we het patroon leggen geoefend hadden in de kring zijn we fruitraketten gaan maken. En natuurlijk ook in een patroon. 

- druif - bes - druif - bes - druif - bes -... 

Als we boven aan ons stokje waren gingen we de aardbei erop zetten. Zo kregen we lekkere en gezonden fruitraketten!

Dramales door Imre

We hebben ook een gekke les gekregen samen met de kindjes van Ilse gegeven door Imre. Imre had een muts gevonden in het bos en hiermee gebeurde allerlei gekke dingen. We gingen het verhaal meespelen!

De raket van Livia

Livia had vrijdag een raket bij van haar broer. We zijn deze samen in elkaar gaan steken en mochten er om de beurt mee spelen, wat fijn!

Uitstap naar de cosmodrome

Vrijdag was het zo ver, we gingen naar de sterren en planeten kijken. Het was heel indrukwekkend. We zijn naar de maan gevlogen, hebben de zon zien opkomen en ondergaan, naar sterrenbeelden gekeken en naar de verschillende planeten gevlogen.

Spijtig genoeg heb ik niet veel foto's kunnen trekken.

- Maandag is het kindvrije dag, dan is er geen school.

- Dinsdag heb ik voormiddag een navorming rond techniek dus ben ik afwezig tot aan de boterhammen.

- Is het mogelijk om jullie kind een doos zakdoeken en vochtige doekjes mee te geven, we zitten door onze voorraad :-)