MagnetenVerjaardag vieren Livia

Woensdag is de mama van Livia in de klas spelletjes komen spelen en hebben we feest gevierd voor haar verjaardag.

Ze had een spelletje bij dat Livia voor haar verjaardag had gekregen. Het was een magnetenspel om cakejes na te bouwen. Ook had ze een verstopspel bij van Nijntje, we moesten Nijntje in de klas gaan verstoppen, af en toe riep Nijntje iets (Ik ben hier!) zo konden e Nijntje terug vinden.

Als laatste zijn we in de zaal nog een spelletje met de parachute gaan spelen. Eerst gingen we dal bal van Omer van de parachute proberen te krijgen en erna zijn we elkaar gaan inpakken met de parachute.

Ook had Livia lekkere taart en sap meegebracht, dus hebben we nog lekker kunnen smullen.

Dank je wel aan de mama van Livia, we vonden het superfijn!

Wat gek een magneet

Na het spelletje van Livia te spelen zijn we eens gaan nadenken: hoe kwam het dat de spulletjes bleven plakken op het plaat. Ze bestonden uit magneten. We zijn in de klas eens gaan zoeken wat er allemaal aan een magneet blijft hangen. We hebben veel gevonden: de verwarming, poten van de tafel, schroeven, deurklink, borstelsteel,...

Verven met magneten

Wandelen in het park

Het was donderdag mooi weer dus hebben we beslist om samen met alle kleuters een wandeling te gaan maken in het park. Na onze wandeling zijn we even in de kring samengekomen en hebben we onze belevenissen verteld aan elkaar. Ik heb getekend wat de kinderen zeiden. We hadden veel gezien

 - speeltuin met glijbaan en schommel

- bomen: veel bomen hierdoor konden we de huizen niet goed zien zei Kato

- vijver 

- ijs op de vijver

- eenden

- zwarte zwaan met een lange nek

- de maatjes waren ook mee en we moesten hen een hand geven

- alle kleuters zijn mee geweest : slakjes, vlinders, vuurvliegjes, lieveheersbeestjes. En natuurlijk waren de begeleiders ook mee gegaan: Ilse, Karolien Daisy en ikzelf :-)

Na de wandeling waren we helemaal in de ban van de eendjes en de zwarte zwaan. Cas kende een mooi liedje van de eendjes: Alle eendjes zwemmen in het water ... Zo hebben we een nieuw project gevonden!

Bouwen met magneten

Schatten zoeken in de zandbak

In de zandbak zaten kleine schatten verstopt, we konden ze moeilijk vinden maar met behulp van een magneet ging het veel vlotter. Als we met de magneet door het zand gingen dan bleven de schatten eraan plakken :-)

De toverbloes van Kato

Kato had vandaag een heel speciale bloes aan. Eerst was het een witte poes dat op haar bloes stond, maar als ze erover ging wrijven dan werd het een donkere poes die aan het slapen was :-) 

Volgende week gaan we dus leren rond de eendjes/vijver. Wie leuke boekjes / foto's / spelletjes / ... hier rond heeft mag deze meebrengen naar de klas.

Maandag is het yoga met Vicky, gelieve de kinderen dan gemakkelijke kledij aan te doen zodat ze vrij kunnen bewegen.

Nog een fijn weekend en tot maandag! 

Enith 

media