Week tegen pestenDit ben ik

Elke maand maken we een 'Dit ben ik' tekening. Maar voor we deze tekening gaan maken zijn we eerst nog eens goed gaan kijken hoe zien we er nu uit?

Ons lichaam bestaat uit een hoofd met ogen, oren, neus en mond. Ook hebben we haren op ons hoofd. Maar hier zagen we al verschillen bij elkaar! Sommige hadden lange haren andere krullen, sommige hun haren waren blond, bruin of zelfs zwart. We zijn zo eens verder gaan kijken zijn er nog verschillen? De kleur van ogen: er waren groene, blauwe en bruine ogen. 

Ook zijn er ook vriendjes die groter of kleiner waren. En natuurlijk het grootste verschil, er waren meisjes en jongens!

Nadat we heel ons lichaam hebben besproken zijn we onze lichaamsdelen nog eens gaan aanduiden en erna zijn we een tekening gaan maken.

Gekke portretten

Doe eens gek tegen pesten

Woensdag mochten we gek/verkleed naar de klas komen. We gingen gek doen tegen pesten. In de kring hebben we een gesprek gehad over wat pesten nu is? Ruzie maken, speelgoed afpakken, elkaar pijn doen, niet lief zijn voor elkaar,... Tijdens het gesprek hebben we ook over onze gevoelens hier rond gepraat: blij, boos, bang, verdrietig.

We zijn eens gaan nadenken wat doen we als er iemand ons plaagt? Iets afpakt? ... In onze school geldt de regel 'STOP! HOU ERMEE OP!' Als er iemand iets doet wat we niet leuk vinden dan gaan we dit zeggen. We zeggen di 3 keer, als er da niet gestopt wordt dan gaan we een juf zoeken om te komen helpen. Natuurlijk zijn we deze regel gaan oefenen. We kregen een bepaald scenario voor ons bv ik wil de blokkentoren van iemand stuk maken. Dan moesten we zeggen 'stop, hoe ermee op'

Daarna zijn we op de webcam gekke bekken gaan trekken tegen pestkoppen. 

Puzzelfoto's

In de kring lagen allemaal onze foto's, maar wat gek ze waren in 2 gedeeld. Eerst zijn we onze eigen helft gaan zoeken en hebben we ons terug heel gemaakt. Daarna zijn we iets geks gaan doen, hebben we 1 helft van ons gecombineerd met een andere helft van een vriendje :-)

Vriendjes maken

Op vrijdag waren een paar kindjes van Karolien bij ons in de klas. Nu waren we wel met veel. En ik wou graag weten of er evenveel jongens waren als er meisjes zijn. Maar omdat we met zo veel waren was tellen een beetje moeilijk. We zijn dan vriendjes gaan maken. Een jongen nam een meisje as vriendje. Dit deden we tot we niet meer verder konden. Er waren 2 meisjes die geen jongen als vriendje hadden, dus ware er 2 meisjes meer dan er jongens waren. Maar Eva had een geweldig oplossing zij ging een vriendje worden met Maitreya en zo had iedereen een vriendje aan zijn/haar hand. 

Daarna zijn we dit nog eens gaan oefenen in de kring. Er lagen veel groene en veel gele eendjes. We gingen nagaan of er evenveel groene al gele eendjes waren en dit gingen we doen door vriendjes te maken. 

NIEUWE VRIENDJES

Jullie hebben het misschien al vernomen, maar na de vakantie komen er 2 nieuwe vriendjes in onze klas. Maxim en Arthur! Zij zijn vorige week al eens kennis komen maken met ons en het speciale aan hun is dat zij tweelingsbroers zijn :-) Welkom Maxim en Arthur bij de slakjes! 

Watergewenning

Vrijdag was het dan zo ver, eindelijk nog eens zwemmen! Dat was nu toch wel lang geleden, we hebben met de bal in het water gespeeld, met de eendjes en we hebben op een vlot gezeten :-)

Volgende zwemdatum -> 24/3: Wie gaat er mee?

Volgende projecten

Door de enorme interesse (vooral bij de jongens :-) ) is ons volgende project Dino's geworden, hier rond gaan we de komende 2 weken leren. Als jullie thuis leuke boekjes, foto's, speelgoed, ... hier rond hebben zijn deze altijd welkom.

Na ons Dino- project gaan we een gezamenlijk schoolproject houden rond duurzaamheid: Thema WATER.

Familiefoto's zijn nog altijd welkom, deze willen we in onze poppenhoek ophangen 

Tot maandag