De dino'sNog een nieuw vriendinnetje is onze klas

Maandag is er nog een nieuw kindje ingestapt in ons klasje, Noor Preet. Welkom bij de slakjes! 

De Dino legt een ei

Dinsdag had Cas 3 eieren bij! Hij zei dat het Dino-eieren waren en dat daar babydino's uitkomen. Op de achterkant van de doosjes stond een stappenplan hoe we de eieren konden laten uitkomen. En Cas wist al hoe het moest, want hij had bij zijn thuis ook al dino-eieren laten uitkomen. Dus met de uitleg van Cas en het stappenplan zijn we te werk gegaan. 

De eieren moeten helemaal onder water staan. Wat hebben we dan allemaal nodig? Natuurlijk water en de eieren. Maar we konden niet zomaar het water over de eieren gooien want dan was ons klas een zwembad zei Art. Cas zei dat we het in een bakje moesten doen. We zijn dan gaan nadenken hoeveel bakjes we moesten hebben, want ik wou voor elk ei een apart bakje. Er waren 3 eieren dus hadden we 3 bakjes nodig die groot genoeg waren om de eieren in te leggen. We hadden een rood bakje gevonden en legde het ei erin, maar nu zagen we niets. Dus ons bakje moest ook nog doorzichtig zijn, zodat we konden zien of de eieren uitkwamen. 

Na wat zoeken in de klas hadden we voor ieder ei een doorzichtig bakje gevonden dat groot genoeg was. 

Vervolgens hebben we de eieren in de bakjes gelegd en 1 voor 1 gevuld met water. Er moest genoeg water in zodat de eieren helemaal onder water stonden.

En nu was het afwachten tot de dino's uit de eieren kwamen. Welke dino's eruit gingen komen wisten we nog niet, want dat konden we niet zien door de eieren. 

Na een paar uur kwam er in een ei een barst en Omer en Eva zagen dat daar een rode Dino in zat! Tegen het einde van de dag waren alle dino's uit het ei gekomen, het waren er 2 groene en 1 rode.

Veel verschillende Dino's

In onze dierenbak hebben we veel verschillende dieren zitten, maar omdat we rond de Dino's gaan leren kregen we de opdracht tijdens het hoekenwerk om alle dino's er uit te halen. Dan konden we daar spelletjes mee spelen. 

Na dat alle dino's waren gesorteerd zijn we eens goed gaan kijken ernaar. 

Hoe zien ze eruit?

- Ze hebben allemaal een kop. Maar sommige hebben een kraag op hun kop, andere een knots, andere hoorns.

- De dino's hebben ook allemaal een lange staart: hier ook zijn sommige dino's die pinnen of knotsen op hun staart hebben.

- Ze hebben allemaal 4 poten. Maar wat merkte we op sommige dino's liepen op 4 poten en deze poten waren even lang. Andere hun voorpoten waren kort met klauwen en hun achterpoten waren groot en ze liepen op 2 poten. Dit waren de vleesetende Dino's zei Art omdat zij snel moeten kunnen lopen om te jagen.

Dus er was nog een verschil tussen de Dino's: er zijn vleesetende dino's en plantetende dino's. En dan zijn we gaan proberen om de dino's in deze 2 groepen te sorteren. 

Verven met de handen zonder ons vuil te maken!

In de knutselhoek gingen we dino's maken. Maar de opdracht was : we gaan met onze handen verven zonder ze vuil te maken. Er werd voorgesteld om dan handschoenen aan te doen, dan werden onze handen niet vuil. Goed idee, maar ik had geen handschoenen liggen in de klas. Wel had ik doorschijnende plastiek in de kast liggen. Dit moet over ons blad met verf en zo konden we de verf mengen met onze vingers, zonder dat ze vuil werden! Daarna werden er allemaal verschillende dino's van gemaakt.

Zandbak: de dinowereld

Het grote lawaaiboek van dinosaurussen

Op donderdag zijn we gaan kijken naar een film over de dino's. Bij deze film hoorde ook een boek bij: het grote lawaaiboek van de dinosaurussen. In deze film hoorde we het lawaai dat de dino's vroeger maakten. En in de boek stond extra uitleg over de verschillende dino's.

Als jullie thuis met jullie kapoen het filmpje nog eens willen zien hieronder vind je de link terug. Wie weet kunnen ze er al een beetje vertellen wat ze ondertussen al geleerd hebben :-)

https://www.youtube.com/watch?v=y_G2unle0sw 

Glinsterdino's

Als een vrij knutselactiviteit konden we van kartonnen bordjes dino's gaan maken. We gingen de bordjes helemaal vol verven in een bepaalde kleur en dan werden er glitters over gestrooid. Volgende week worden hier kleurrijke dino's van gemaakt. 

Jeugdboekenmaand: Net zoals jij

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand hebben we geluisterd naar het verhaal "Net zoals jij"

Als je goed kijkt, zie je dat heel veel dieren erg op jou lijken. Ze hebben oren, ogen en een mond, net zoals jij.” Zo begint dit prentenboek over gelijkenissen tussen mens en dier.

Volgende week

Volgende week komen de klas van Doortje (5de) bij ons in de klas het verhaal van "Klein wit visje" voorlezen in de klas. En ze komen er gedurende week nog andere leuke activiteiten rond doen :-) We kijken er al naar uit! 

We gaan natuurlijk ook nog verder werken rond de Dino's. 

Vrijdag 17 Maart : Bednet

-> de kinderen mogen dan in hun pyjama naar de klas komen en dan gaan we allerlei leuke spelletjes spelen.

media