DinosaurussenVan ei tot dinosaurus

Vorige week had Cas dinosauruseieren mee gebracht naar de klas en hebben we gekeken hoe dat deze uitkwamen. Nu gingen we aan de hand van 3 prenten het verhaal na leggen en daarna gingen we zelf vertellen wat er allemaal gebeurde met het ei. 

- Eerst legt de dino een ei.

- Dan komt er een barst in het ei.

- De babydino komt uit het ei.

Vervolg het grote lawaaiboek

We zijn deze week nog eens gaan kijken naar het grote lawaaiboek. En hebben erna een gesprekje gehouden over hoe het nu kwam dat de dinosaurussen nu niet mee leven. In het filmpje zagen we dat er kometen uit de ruimte op de aarde vielen en overal was er vuur. Ook waren er vulkaanuitbarstingen en zo zijn de dino's gestorven. Maar in het filmpje zagen we ook dat er nog dinosaurussenbotten onder de grond verborgen waren. En er waren mensen die deze voorzichtig aan het opgraven waren. 

Met hamer en bijtel

Op tafel lagen 2 gekke stenen, in deze stenen zouden de botten van de dino's verstopt zitten. We zijn deze voorzichtig met hamer en bijtel proberen los te maken. Het duurde wel heel erg lang voor de de botten vonden van de dino's.

Dinosaurussen opgraven op de computer.

Afdrukken maken in de klei

Afdrukken maken met water

Donderdag was het hel erg mooi weer en dan gaan wij natuurlijk buiten spelen. We hebben onze dinosaurussen mee genomen naar buiten en zijn hiervan afdrukken gaan maken met water! We kregen sproeiers en moesten onze dino op de grond leggen. Dan gingen we water over de dino sproeien en als we deze dan wegnamen dan zagen we de dino in het water liggen :-)

Zoek dezelfde dino's

Op tafel lagen allerlei verschillende tekeningen van dino's. Wij gingen in de klas op zoek naar dezelfde dino's die op de kaartjes stonden.

Muziekles door Greet

Donderdag hebben we een leuk muzieklesje van Greet gekregen. We hebben moeten zingen, muziekmaken met ons lichaam en er was een muziek- pad in de klas. We gingen over het touw stappen en als we een instrument tegen kwamen mochten we er muziek mee maken :-) Het was heel erg fijn!

Werken in de Villahof

De lente is in aantocht en het is weer tijd om in onze moestuin te gaan werken. Maar eerst moeten we deze terug in orde maken. We zijn alle blaadjes en dode takken tussen de planten gaan opruimen. 

Wij steunen Bednet

Vandaag zijn we in onze pyjama naar school mogen komen :-) Dat vonden we natuurlijk geweldig maar waarom zijn we eigenlijk met onze pyjama aan naar school mogen komen? We hebben in de kring een gesprek hier rond gehouden. Eigenlijk dragen we onze pyjama als we gaan slapen en soms ook als we ziek zijn. Dan kunnen we ook niet naar school komen en moeten we veel rusten. Maar gelukkig zijn wij snel terug genezen. Maar er zijn soms kindjes die lang ziek zijn en ook lange tijd niet naar het klasje kunnen komen. Om hun te steunen hebben we vandaag onze pyjama aangehouden :-)

zwerfvuilactie

In de namiddag zijn we op het schoolterrein het vuil gaan oprapen. Er lagen veel papiertjes op de grond en dat is gevaarlijk voor de vogels en de natuur. We kregen handschoenen aan en gekke grijpers die wel op de klauwen van de dino's leken :-)

Jeugdboekenmaand

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand zijn we stokstaartjes (de lj) deze week bij ons in de klas komen werken en vertellen rond het prentenboek "Klein wit visje"

Op maandag waren Cato en Sara het verhaal komen voorlezen

Dinsdag zijn Thibaut en Noah een zelfgemaakt poppenspel komen spelen van klein wit visje

Woensdag hebben we kunnen knutselen met Lore, Kato en Tasnia

En vrijdag hebben Minko en Lenn een memoryspel gespeeld en heet Aaron een waterproefje gedaan met ons

Ze hebben dat super gedaan en we vonden het heel erg fijn Jullie zijn zeker en vast nog eens welkom in onze klas :-) 

Volgende week

Op 22 maart is het wereldwaterdag en naar aanleiding hiervan gaan we de komende weken werken rond het project 'water' Ook hebben we een nieuwe juf dan in de klas Christine (stagiaire) zij gaat allerlei leuke spelletjes doen met ons rond water. 

- 24 maart ZWEMMEN: we hebben nog niet genoeg begeleiding. Gelieve ten laatste tegen woensdag 22/3 een seintje te geven anders gaat het zwemmen spijtig genoeg niet door.

- Maandag moet het fotogeld of de foto's afgegeven worden!

- Dinsdag is het terug yoga met Vicky

Nog een fijn weekend en tot maandag

Enith