Spetter spat!Zwembad vullen

Deze week heeft de stagiaire Christine in de klas gewerkt met de kinderen rond water (naar aanleiding van de wereldwaterdag). In de klas stond een zwembadje met allerlei bootjes in. Maar er was geen water in het bad. Hoe konden we dat badje nu gaan vullen met water, want de kraan staat op de wc'tjes. We zijn met bekertjes water van de kraan gaan halen en hebben dan ons zwembadje zitten vullen. Maar dat duurde wel heel erg lang. Toen kwamen we op het idee om een grote emmer te nemen en deze te vullen met water. Zo ging het veel vlotter. 

Dan zijn we in het zwembadje mogen gaan spelen met het water. Maar we merkte al snel op dat dit niet zo gemakkelijk was en er moeilijk aan geraakte. We zijn dan ons zwembad terug gaan opruimen en hebben een andere waterbak gemaakt waar ge gemakkelijker aan konden. 

Het zwembadje werd dan gebruikt als scheurbak(we konden hier gaan oefen op papier scheuren) en hierin konden we gaan springen en zwemmen. Ook lagen er soms voorwerpen in verstopt die we moesten gaan zoeken.

Muziekles

Op dinsdag hadden we yoga. De helft van de vriendjes ging met Vicky mee naar de kikkerklas ende andere helft bleef in het klasje (erna gingen we wisselen). Nu hadden we kleinere groepjes en dat was ideaal om nog eens een muzieklesje te houden. We kregen verschillende instrumenten en gingen hiermee muziek maken. 

Voorleesmama

Dinsdag is ook Melissa, de mama van Cas een verhaaltje komen voorlezen in de klas. Ze waren samen naar de bib geweest en Cas had daar een mooi en grappig verhaal gevonden over dinosaurussen. Het was heel erg fijn! 

Experimenteren met spuitjes

In de knutselhoek zijn we schilderijen gaan maken door te verven met spuitjes. Dit was niet zo simpel om de verf in het spuitje te krijgen. Maar het waren prachtige resultaten.

Op donderdag hebben we onze spuitjes terug gebruikt om verf te vullen in zakjes, hiervan gingen we ijsblokjes maken waar we erna mee konden gaan verven.

Klein wit visje

Vorige week waren de kinderen van het 5de het verhaal komen voorlezen over klein wit visje. Klein wit visje was zijn mama kwijt en kwam allerlei gekleurde vriendjes tegen op zijn zoektocht. We zijn eens gaan kijken of we al dek leuren van het verhaal al kende.

Tijdens het hoekenwerk hebben we een kleurenspel gespeeld. We gingen opeen kleur staan en moesten naar de overkant geraken. Er werd een kaartje met een bepaalde kleur op getoond. Als het ons kaartje was mochten we 1 cirkel naar voor springen. Dit deden we tot iedereen aan de overkant was.

Fijne motoriek: rijgen door de gieter

Suzie Ruzie

Stella had deze week een boekje bij over 'Suzie Ruzie in het diepe'

Suzie Ruzie is een eigenzinnig meisje met eindeloos veel energie en fantasie. Net als elke peuter maakt ze elke dag weer van alles mee. Deze keer gaat Suzie naar het zwembad, waar ze met een plons in het diepe springt. Rustig baantjes zwemmen is er voor de andere badgasten niet meer bij, dus vist badmeester dikbuik haar met een grote haak uit het diepe en zet haar in het peuterbadje. Maar dat laat Suzie natuurlijk niet op zich zitten…

Hoe eindigt het verhaal? Wie weet kan je kapoentje het thuis wel verder vertellen ;-) 

Volgende week geeft Christine nog een weekje les aan de kinderen. We gaan dan nog wat verder werken rond water en de waterdieren.

- Donderdag : oudercontact

Nog een zonnig weekend, geniet ervan :-)

Enith