Brainstormen : paardenWelkom Elena

Na de vakantie is er een nieuw vriendinnetje ingestapt in onze klas: Elena. Welke bij de slakjes! 

Het blauwe paard

Deze week hebben we het prentenboek 'Het blauwe paard' voorgelezen in de klas. Dit was een boekje rond een kunstenaar die allemaal mooie kleurrijke dieren schilderde: een blauw paard, rode krokodil, paarse vos, ... 

Na het lezen van het verhaal zijn we een kleurenspel gaan spelen, we gingen zoeken naar voorwerpen met de kleuren die in het boek voorkwamen.

Paarden knutselen

Gesprek 'het paard'

Tijdens het hoekenwerk zijn een aantal kleuters in de boekenhoek gaan lezen in de boeken rond de paarden en daar zijn we veel uit te weten gekomen.

We zijn dan in de kring een gesprek gaan houden van wat we nu allemaal over de paarden al weten. We hebben besproken en beschreven hoe het paard eruit ziet: de kleuren, staart, ogen, oren, poten, ...

En toen merkte we ineens op dat het paard gekke ijzers aan zijn poten had. Dit zijn de hoefijzers, een soort schoen voor het paard. Dit kende veel kinderen nog niet.

We wisten al veel over de paarden en hopelijk komen we volgende week na de uitstap naar de manege meer te weten. 

Werken in de moestuin

Vrijdagmiddag zijn we in onze Villahof gaan werken. De bloemen en planten hadden water nodig zodat ze kunnen groeien. We zijn met onze gieters aan de slag gegaan. We hebben deze gevuld met water. Maar oeps, wat merkte we op, als we de gieter niet recht houden dan loopt het water er uit. Dus moesten we goed met 2 handen de gieter dragen. Om de beurt zijn we de plantjes water gaan geven. We gingen het water gieten langs de steel af zodat de wortels in de grond het water konden 'opdrinken'.

Vrij spel

We hadden 2 weken niet in de klas kunnen spelen dus hebben we deze week vooral vrij spel gehad in de hoeken. :-)

Het stokpaard van Stella

Deze week had Stella een stokpaard bij dat haar opa voor haar had gemaakt :-) 

Volgende week

Volgende week gaan we nog verder werken rond de paarden. Leuke voorwerpen / boeken / ideetjes / ... rond ons project zijn welkom.

- Woensdag uitstap naar manege Provahof: 

We zijn nog op zoek naar 1 auto. Wie wil er nog mee?

- Donderdag gaan we in de namiddag naar het toneel: Ikoliki (theater froefroe)

Nog een fijne zondag! 

Tot morgen

Enith