Cowboys en indianenDe cowboys

Deze week zijn we eens gaan nadenken over wie er allemaal op een paard rijdt. In de boekenhoek lag een boek met allemaal weetje rond de cowboys. Hier hebben we deze week elke dag een stukje uit gelezen en we zijn er veel over te weten gekomen!

We weten nu dat hij een grote hoed aan heeft zodat de zon niet in zijn ogen schijnt. En hij heeft een sjaal rond zijn mond zodat als er veel zand is hij dit niet in ademt. Ook heeft de cowboy een paard en dat is zijn beste vriend. Samen met zijn paard gaat hij ervoor zorgen dat de koeien mooi samen blijven. En als er een ontsnapt dan gaat hij deze vangen met zijn lasso! 

Dit zijn wij in de zaal ook mogen gaan proberen. We moesten goed mikken om de lasso rond de blokken te kunnen gooien. Hoe dichterbij we stonden , hoe gemakkelijker het was. Maar als we verder gingen staan dan werd het veel moeilijker. 

Arthur en Maxim hadden gevonden dat als de lasso rond de blok zat en je heel hard trok deze omviel. Maar als ze heel erg rustig aan het touw trokken konden ze de blokken rond de zaal slepen. :-) 

sokken vullen

Tijdens het hoekenwerk zijn we begonnen met onze sokkenpaarden te maken. Hiermee gaan we leuke trucjes doen op het schoolfeest :-)  We hebben een sok moeten vullen met krantenpapier. Maar we moesten eerst het papier tot 1 grote prop maken en dan konden we dit gemakkelijk in de sok steken. En hoe grote ons papier, hoe sneller onze sok gevuld was. 

Tijdens het vullen had Jasmin haar hand in de sok gestoken en merkte dat ze daarmee poppenkast kon spelen :-) Er kunnen dus nog andere diertjes of personages gemaakt worden van de sokken ...

sokkepaarden versieren

Toen alle sokken gevuld waren zijn de in de kring gaan nadenken wat er nog ontbreekt aan ons paard. We zagen al de vorm van zijn hoofd in de sok. Maar hij had nog geen ogen, oren, mond en haren.  

Voorbereiding toneel met Ellen

Op donderdag zijn we met Ellen naar de zolder geweest! We moesten heel erg veel trappen doen voor we daar geraakte. Toen we binnen  kwamen was het heel erg donker op zolder. Maar er schenen 2 lampen. Ellen heeft met ons allerlei leuke dingen gedaan rond de lampen:

- verschillende kleuren

- licht volgen in de zaal

- in de spot gaan staan

-...

Ze vertelde dat in het toneel het ook donker is en dat er wel lampen schijnen op het podium. zo kunnen we het toneel goed volgen en moeten we ook geen bang hebben in het donker. 

Toneel Ikoliliki

In de namiddag zijn we dan naar de voorstelling Ikoliliki gaan kijken. Maar onze tocht naar het cultureel centrum was al een hele belevenis op zich :-)

We hadden geen bus en wandelen was een beetje te ver. Maar dankzij de hulp van  'Babybabelouba ' zijn we toch daar geraakt. Zij hebben een stint, een gekke buggy. En hebben ons gebracht en terug komen halen. Heel fel bedankt!

De voorstelling was heel erg grappig. Het ging over een blauwe aap die altijd moest niezen en een rode bal wou vangen (maar dat lukte hem maar niet)

Er was ook een grote vogel waar een visje uit geboren werd. Het visje ging vervolgens in de rode bal zwemmen en deze werd groter en groter. Tot er opeens uit het visje een baby'tje kwam. Een baby met vleugels een blauwe staart en een gele kuif op zijn hoofd.

Omgevingsgeluiden / buitenmoment

Deze week hebben we ons rustmomentje buiten gehouden. We zijn gaan liggen in het gras en gaan luisteren wat we allemaal hoorde om ons heen. Eerst hoorde we niet zo veel, alleen de auto's die voorbij reden. Maar als we goed luisterde begonnen we vanalles te horen:

-wind die door de bomen waait

- iemand die gras aan het plukken was :-)

- de haan die kraait

- de vogels en de duif

- de kippen die met hun vleugels wapperde

Uitstap manege

Woensdag zijn we dan ein - de - lijk naar de paarden gaan kijken. We zijn in de stallen gaan kijken, hebben op een traktor mogen zitten en natuurlijk hebben we ook op de pony's mogen rijden!

Volgende week

- Maandag: geen school

- Vrijdag : voormiddag heb ik bijscholing. In de namiddag ben ik terug

- ZONDAG VILLAFEEST!!

Geniet nog van de zon en jullie extra vrije dagje :-)

Tot dinsdag

Enith