Cowboys en indianen vervolg (2 weken)Meten

Tijdens een kringgesprek waren Art en Cas met elkaar een het na gaan wie er groter was. En wie zou de grootste van de klas zijn? Hoe konden we dit te weten komen? We konden met onze rug tegen elkaar gaan staan en zo zien wie er groter / kleiner was. Maar dat konden we niet onthouden van alle vriendjes. Dan zijn we iedereen gaan meten: we moesten gaan liggen en werden met een lint gemeten. Deze kwamen allemaal tegen de deur te hangen met de kentekens erbij. Nu kunnen we goed zien wie er groter / kleiner is of zelfs even groot is. 

Van groot naar klein

Tijdens de kring hebben we het gehad over groot en klein en zijn we ook paarden gaan rangschikken van groot naar klein en omgekeerd. Af en toe maakte ik per ongeluk een foutje maar de kapoentjes hadden dit super snel gezien en konden mij verbeteren :-)

Indianentooi of cowboyhoed knutselen

Totempaal bouwen

Tijdens de kring zijn we in een boek gaan kijken over de indianen. Daarin sond een gekke paal, met allemaal dieren op elkaar en van boven een vogel. Dit is een totempaal. We zijn zelf totempalen gaan bouwen, sommige gingen er met duplo bouwen (en in een patroon) andere gingen er met de houten blokken bouwen. Hier konden we ook terug gaan meten, er waren grote totempalen maar ook hele kleine.

Ruimtelijke begrippen

Bij de totempaal staan allemaal dieren op elkaar. In de kring zijn we gaan oefenen op allerlei ruimtelijke begrippen. Wij werden een indiaan en het paard werd achter, voor, naast of op ons gezet. 

Een tipi vol muziek

We hebben in de klas een echte tipi gebouwd. Hierin kunnen wij muziek gaan maken zoals de indianen. 

Muziekles door Inge

Donderdag hadden we weer muze-dag. Inge was deze keer bij ons een muziekles komen geven. Ze had een vriendin bij, Sofie. En Sofie die zingt heel graag. Wij werden het orkest van Sofie. 

Rijgen

Klei met pluimen

Totempaal knutselen

We zijn begonnen met het knutselen van een totempaal. We konden ui verschillende voorwerpen kiezen waar we onze totempaal van konden maken. Volgende week gaan we ze verder afmaken

Lekkere ijsjes

Dinsdag zijn we buiten een lekker ijsje gaan eten :-) 

Buiten werken en spelen

Van het mooie lenteweer gaan wij natuurlijk profiteren. In de namiddagen zijn we buiten gaan werken en spelen.

Karolien had zitten snoeien en wij mochten mee helpen de takken te breken. Ook moesten onkruid gaan verwijderen zodat we volgende week de plantjes kunnen gaan planten in onze moestuin.

Volgende week

Volgende week gaan we nog onze totempalen verder afwerken en gaan we onderzoeken hoe dat de indianen jagen.

- Maandag vieren we de verjaardag van Ilyana

- Dinsdag vieren we de verjaardag van Narek

- Dinsdag is het yoga met Vicky

- Donderdag houden we als afrondingen van ons project een cowboy en indianen feest in de klas :-) 

- Vrijdag gaan we zwemmen! 

Jullie mogen je kind deze week ook terug een doos zakdoeken en vochtige doekjes meegeven. We zitten weer door onze voorraad.

Fijn weekend nog allemaal

Enith