IndianenfeestBrandnetelthee

In de kring kwam Kato vertellen dat ze in de speelweide geneteld was. En dat jeukte heel erg fel. Maar brandnetels zijn eigenlijk heel erg gezond voor ons bloed. Ook kunnen we van brandnetels thee maken :-). We zijn dan naar de speelweide geweest en hebben onze handschoenen aangedaan, want brandnetels pikken. We zijn dan brandnetels gaan plukken en eens van dichterbij gaan kijken hoe het komt dat ze ons prikken. Ze hebben nl kleine naaldjes aan hun steel en die prikken ons en dat jeukt. 

Daarna zijn we in de klas de brandnetels gaan wassen en hebben ze laten koken in water.De volgende dag hadden we gezonde, groene brandnetelthee. En we hebben er allemaal van geproefd, sommige vonden het zelf heel erg lekker en bleven maar bij nemen :-)

Gooien met speren

Vorige week hadden we het in de kring over "Hoe jagen de indianen". In een boekje stonden allerlei tekeningen en foto's met voorwerpen waarmee de indianen jagen. We zijn ze gaan bespreken, sommige kenden we al andere waren nieuw voor ons. Ook zijn we gaan nadenken waarom zouden indianen jagen? Omdat ze eten nodig hebben want wij kopen ons eten in de winkel maar de indianen hadden dat niet dus gingen zij zelf jagen op hun eten. Ook gebruikte ze de huid van de dieren om kleren van te maken of tenten.

Dan zijn we zelf aan de slag gegaan, we hebben speren gemaakt van stokken die we nog over hadden en zijn buiten gaan oefenen met gooien. We probeerde zo ver mogelijk te gooien, of zo hoog mogelijk. We gingen proberen door gaten te gooien.

Echte indianen

Donderdag hadden we een klein feestje in de klas. We hadden woensdag onze brandnetelthee al gemaakt. Maar we wouden natuurlijk ook echte indianen worden dus werden we geschminkt met stippen en strepen :-) Er was ook maïs om te eten en we hebben er ook popcorn van gemaakt. 

Dromenvanger

Vorige week hebben we moeten rijgen, maar dat vonden we zo fijn dat we dat nog eens wouden doen. We hebben samen gewerkt aan 1 hele dromenvanger voor in de klas. Wie wou kwam een slinger rijgen en deze kwam aan onze dromenvanger.

Spelen in Ilse haar klas

Op vrijdag hebben we de deuren nog eens opengezet tussen onze klas en die van Ilse. Nu hadden we 2 klassen waar we mochten spelen met meer vriendjes en ander speelgoed :-) In de namiddag zijn we dan eindelijk gaan zwemmen. We hadden waterpistolen mee en voorwerpen die we konden opduiken.

Volgende week gaan we een kleine sprokkelweek houden (want het is maar 3 dagen school :-) ) en gaan we op zoek naar een volgend project. Is er iets waar je kind heel erg in is geïnteresseerd  en meer over wil leren, mag je volgende week gerust voorwerpen hierover meegeven.

Fijne zondag nog en tot morgen

Enith