KriebeldiertjesDe vlieg

Vorige week zaten we in de kring en er was de hele tijd een diertje aan het rondvliegen. Sommige dachten dat het een vlieg was andere zeiden een bij. We zijn van dichterbij gaan kijken en zagen dan dat het een vlieg was. We hebben dan een klein gesprekje gehouden en in onze boek van Kriebeldiertjes gaan kijken naar de vlieg. Zo zijn weer veel te weten gekomen:

- vliegen zijn zwart

- hebben vleugels

- hebben wel duizenden ogen

- zijn super snel

- steken ons niet

- hebben 6 poten

- kunnen met behulp van een speciale lijm aan hun poten onderste oven open.

- ...

Daarna zijn we in vliegen gaan stempelen met onze vingers, we gingen er heel erg veel stempelen. Sommige vliegen waren groot, andere klein. Sommige waren dik en andere waren dun.

Media: Bzzz

We zijn ook naar een filmpje gaan kijken rond een vlieg 'Bzzzz'. In dit filmpje ontdekt een vlieg een kinderboek met een olifant die op zijn slurf staat.

Maar voor we naar het filmpje gingen kijken gingen we eerste naar verschillende geluidsfragmenten luisteren die in het filmpje voorkomen. We gingen zo raden wat we allemaal hoorde:

- een radio

- een vlieg

- een auto

- kokend water

Dan zijn we een paar keer gaan kijken naar het filmpje over de vlieg. En hebben verteld aan elkaar wat we allemaal zagen

- waar speelt het filmpje zich af?

- wat doet de vlieg allemaal?

- wat zou er verder gebeuren?

Vliegenkloppers

We zijn ook aan de slag gegaan met vliegenkloppers, In de zaal gingen we proberen de ballonnen in de lucht te houden of naar elkaar te kloppen met een vliegenklopper. En buiten zijn we samen een groot kunstwerk gaan maken met verf en een vliegenklopper :-)

Dansen met leerlingen uit de 5de leerjaar

Annelies en Axl uit het 5de leerjaar zijn een dansje komen aanleren aan ons van Bumba. :-)

Afdrukken met bubbelplastiek

Deze week zijn we verder gegaan over de kriebeldiertjes. We zijn het vooral gaan hebben over de bijen. Zij maken lekkere honing met behulp van de bloemen. En maken ook een zoem-geluid zoals een vlieg. Wat we te weten zijn gekomen is dat het zoem-geluid gemaakt wordt door hun vleugels die tegen elkaar slaan. 

We zijn tijdens het hoekenwerk een honinggraad gaan maken met bubbelplastiek. 

Dansen op bubbelplastiek

Toen we aan het knutselen waren met het bubbelplastiek merkte we op dat we de bubbels kunnen laten stuk springen en dat maakt een geluid. We hadden nog een hele doos vol bubbelplastiek gevonden en zijn hier een dansvloer mee gaan maken. We zijn eerst de stukjes plastiek mooi tegen elkaar gaan leggen zodat de vloer volledig bedekt was. Dan hebben we de stukjes aan elkaar en dde grond vast geplakt zodat het mooi bleef liggen. En toen hebben we op onze blote voeten gedanst op de bubbelvloer :-).

Het bijenspel

We hebben ook een spelletje gespeeld van de bijen. Er waren verschillende bijenkorven in verschillende kleuren. Naast het bord lagen allemaal bloemen in dezelfde kleuren als de bijenkorven. We kregen dan nog een bord voor ons met een bloem van elke kleur erop. Om de beurt gingen we draaien aan de pijl en deze belande op een korf. Dan moesten we dezelfde kleur bloem namen als de korf had. Zo gingen we proberen om als eerste alle kleuren bloem te verzamelen.

Uitstap naar kiewit: tocht met de huifkar

Ga zeker ook een kijkje nemen bij de vlinders, vuurvliegjes en lieveheersbeestjes. Hier staan ook nog foto's van de uitstap naar Kiewit.

De diertjes

Picknicken

Speeltuin

Nieuw vriendje!

Vanaf volgende week komt er een nieuw vriendje in onze klas: Jodi.

We gaan ook nog verder werken rond de verschillende kriebeldiertjes: vlinders, rupsen, kevers, ...

Tot dinsdag :-)

Enith