WeekverslagVerven met een spinner

Narek en Eva hadden een spinner bij in de klas. We zijn hiermee gaan verven :-) Als we een beetje verf op de spinner deden en heel hard draaide dan vloog de verf weg, wat gek.

Rupsje Nooitgenoeg

Deze week hebben we geluisterd naar het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg. Dit verhaal gaat over een klein rupsje dat nooit genoeg had met eten. Hij had zich dwars door alles heen, tot hij een grote dikke rups was geworden en uiteindelijk een huisje (cocon) rond zich maakte. Na 2 weken kwam hij eruit en was een mooie vlinder geworden.

In de klas lag ook een spelletje van Ruspje Nooitgenoeg. We moesten rollen met de dobbelsteen en dan het eten door onze rups steken, totdat deze helemaal vol zat.

Vlindertuin

In de knutselhoek lagen ponsmachines van vlinders, bloemen en libellen. We zijn hiermee vrij mogen gaan experimenteren en kregen zo allemaal zelfgemaakte plakfiguren. Sommige hadden een kader in een blad gemaakt en daarna een mooie tekening erin gemaakt. 

Als we al veel vlinders, bloemen en libellen hadden zijn we hiermee aan de slag gegaan. We gingen een vlindertuin maken. In een doos lagen kralen en gingen we verf doen en dan schudden maar! Dit werd ons gras. Als de verf droog was zijn we onze zelfgemaakte figuurtjes er gaan opplakken.

Fijne motoriek: lieveheersbeestjes vangen

Het lieveheersbeestje

Vorige week hadden we in onze moestuin een larve van een lieveheersbeestje gevonden tussen de aardbeienplantjes. We dachten eerst dat het dood was, want het bewoog nietmeer. Maar tot onze verbazing had de larve (net zoals de vlinder) een huisje rond zichzelf gebouwd en was er een lieveheersbeestje uit gekropen; een zwart met rode stippen :-). Natuurlijk zijn we het lieveheersbeestje gaan vrij laten in onze moestuin.

Spelen in de speelweide

Openklas

Vrijdag hebben we de deuren tussen onze klas en die van Ilse opengezet, nu hadden we 2 klassen waar we in konden spelen met allemaal ander speelgoed :-)

media