Ik ben een vlinderVlinders

Je brengt je kleintje met gemengde gevoelens voor het eerst naar school. Want een vertrouwde omgeving achterlaten om naar de school te gaan is voor je kind toch een grote stap. Een wereld vol uitdaging gaat open: nieuwe vriendjes, juffen en meesters, maar ook een nieuw ritme en regels.

Voor onze flinke kapoenen leek het de normaalste zaak! Amper traantjes!
Samen gingen ze meteen op verkenning in onze klas.
Ze ontdekten héél véél speelgoed!

De voorbije week hebben we al veel geleerd lieve mama's en papa's. Elke morgen zingen we het goedemorgen lied en maken we kennis met de kalenders in de klas. We hebben ook geleerd over de vlinder, hoe zien ze eruit? Wat doen ze? Zijn ze gevaarlijk?,... We hebben een vlinder geknutseld ,we hebben er eentje gescheurd en geplakt,...

Waarom zijn wij vlindertjes: Vlinders nemen een bijzondere plaats in in de dierenwereld. Ze zijn kleurig, fascinerend en onschuldig en hebben dan ook bijnamen als vliegende juwelen of vliegende bloemen. Ze vormen geen bedreiging omdat ze niet kunnen bijten of steken. Ook de kleutertjes zijn net als vlinders, net als zij zijn zij onschuldig en fladderen ze  vrolijk heen en weer, ze zijn uniek en mooi!

De vlindertjes zijn op bezoek geweest in de andere klasjes. We maakten kennis met de slakjes, de lieveheesbeestjes en de vuurvliegjes.

Verhaaltje: Karel gaat naar school

Juf vertelde een verhaal: “Karel gaat naar school.”
Karel gaat voor het eerst naar school. Wanneer mama gedag zegt begint hij heel erg te huilen. Maar wanneer de juffrouw poppenkast speelt is zijn verdriet snel over. Samen met Ali maakt hij een hoedje van papier waar de juf hun naampje opschrijft. Hij drinkt een flesje melk en hij speelt met Ali in de blokkenhoek. Karel is verbaasd wanneer mama er al is. Bij het afscheid nemen zwaait hij iedereen enthousiast uit en ziet hij de nieuwe schooldag blij tegemoet. Joepie! Morgen mag hij weer naar school!

De kleuters vonden het een heel leuk verhaaltje! En ook de andere peuters luisterden aandachtig mee!

We leerden bewegingen bij het liedje: Mijn vingertjes!
Ook Bim bam Buis wordt gezongen anneer we naar huis gaan.

Onze boekentas

We hebben een spel gespeeld met onze boekentassen nadat we ze hadden getoond aan iedereen. We hebben verteld wat er allemaal in zit, hoe ze opengaat,... Samen met kaatje hebben we 'geturnd' met onze boekentas ;) Zo leerden we de begrippen boven, onder, voor, achter,...

Als verwerkingsactiviteit werd een foto van hun boekentas aangeboden, deze was in stukjes geknipt en de kleuters probeerden de foto terug in zijn geheel te maken en op te kleven.

Kleurenspel

We hebben ook een kleurenspel gespeeld in de kring. De kleuters moesten de juiste spullen bij de juiste boekentas leggen bv. de rode drinkbus hoort bij de rode boekentas,... 

Yoga

We hebben een yogamomentje gehad samen met de slakjes bij Juf Miet. We waren allemaal dieren, grote giraffen, slangen,... We hebben elkaar ook gemasseerd, zalig was dat!

Boekentassen overal!

We hebben een mooie boekentas gestempeld de voorbije week. Ook hebben we boekentassen gerangschikt, eerst met onze eigen boekentasjes, daarna op papier. Wat konden de kleuters dit goed!

Spelen in de hoekjes

Sommigen versiereden een mooie vlinder, anderen speelden ondertussen in de hoekjes van de klas.

Wat een prachtige vlinders!

Juliette Foxy op bezoek

Wie komt er nu onze klas binnen?

Armand met tante Krisje en Juliette Foxy!! Armand heeft in onze kring verteld over Juliette, de teckel van tante Krisje. Hij vertelde ons waar Juliette slaapt, wat ze eet en drinkt, waar ze pipi doet,... ierdereen mocht juliette even aaien, wat een schatje, die Juliette. Al kwispelend verliet ze weer onze klas.  Tot ziens, Juliette!

Leeskwartier

De leerlingen van het zesde zijn bij ons in de klas een verhaal komen voorlezen. Wat konden ze dat goed! De kleuters hebben ervan genoten! Bedankt.

De kastanje van Noë

Noë vertelde in de kring dat ze een kastanje had gevonden toen ze op weg naar school was. Ze had deze gevonden in het park, dichtbij de school. Er lagen er heel veel, zei ze.

Dus lieve ouders, vogende week gaan we een wandeling maken naar het park want we willen wel eens zien hoeveel kastanjes er wel liggen. Wanneer we juist gaan hangt af van het weer ;)

Fijn weekend lieve kapoenen en tot maandag!

Ilse