Welkom bij de slakjesOnze eerste schooldag zit er al op en wat is hij voorbij gevlogen. We hebben al heel wat gedaan in de klas. We hebben onze kentekens gekozen, zijn in de hoekjes gaan spelen, buiten op de grote speelplaats gaan spelen, na de middag hebben zijn we gaan fietsen, samen gegeten in de klas, naar een verhaaltje geluisterd,...

Hieronder vind je al enkele sfeerfoto's van onze eerste schooldag.

Verhaal: De eerste schooldag van Milan

Milan gaat voor het eerst naar school.
Zijn knuffel mag ook mee!
In de school wacht de juf hem met een warme welkom op.
Milan leest samen met haar en de andere kinderen in de klas een verhaal,
en leert stilaan de routines van de kleuterklas.
Buiten spelen tijdens de speeltijd, in de klas een speelhoek kiezen om verder te spelen, plassen, een lekker tussendoortje oppeuzelen en natuurlijk ook alles terug op z’n plek zetten en opruimen. Daarna mag hij nog schilderen en tekenen. Zo kan hij aan het einde van een leuke eerste schooldag een mooie tekening aan mama geven.
En is Milan stilaan klaar voor een nieuwe, en misschien zelfs nog leukere, tweede schooldag?

In dit verhaal volgen jonge lezers samen met hun volwassen begeleiders het leven in de kleuterklas. Zo krijg je een herkenbaar en inleidend beeld van wat een kleuter op een halve schooldag zoal doet: buiten spelen op de speelplaats, luisteren naar een spannend verhaal, in de klas in kleine groepjes en speelhoeken spelen, knutselen en schilderen, en taakjes verdelen en opruimen. Natuurlijk horen gaan plassen en iets eten en drinken ook bij de schoolse activiteiten.

Volgende week

Volgende week gaan we nog verder in en rond de klas op verkenning. We gaan ook werken rond zelfredzaamheid: waar moet mijn jas/boekentas, hoe doe ik mijn brooddoos open? ,... 

Maandag is het al feest in de klas want dan gaan we de verjaardag van Rune vieren :-) 

Volgende week gaat er nog geen fruit zijn in de namiddag, gelieve je kind een stukje fruit mee te geven in de boekentas.

Nog een heel fijn weekend en tot maandag!

Enith