Verkennen van onze 'lieveheersbeestjes' klasonze klasdiertjes: wandelende takken

In onze klas hebben we ook klasdiertjes namelijk, wandelende takken. We leerden deze week al wat ze eten en hoe we ze moeten verzorgen. 

Vanaf volgende week is er elke week 1 kind verzorger voor de takjes.

hiep hiep hoera

Maandag vierden we de verjaardag van Matthias in de klas. Hij werd in de vakantie 4 jaar! 

Dikke proficiat, kapoen

leeskwartiertje

Elke dag na de speeltijd is het tijd voor een verhaaltje samen met Meneer de uil. Hij neemt ons mee in het het dagelijks leven van twee buurkinderen: Jip en Janneke. Zij beleven van alles: ze worden jarig, stampen in de regenplassen, gaan op bezoek bij oma, maken een legpuzzel en doen de poppenwas. De hond Takkie en de poes Siepie zijn belangrijke figuren in de verhaaltjes.

hansje pansje kevertje

Deze week leerden we een liedje  over een kevertje. We leerden er bewegingen bij en masseerden elkaar op het liedje. 

We speelden ook een spel rond de stippen van een lieveheersbeestjes. Leentje het lieveheersbeestje was zo ongelukkig omdat ze geen mooie stippen had. De kinderen konden, adhv van opdrachtkaarten, leentje toch blij maken door haar kleurrijke stippen te geven.

In de creahoek werden er hansje pansje kevertjes geknutseld door de techniek van scheuren toe te passen. Bij de meeste kleuters verliep dit al redelijk vlot. achteraf plakten ze hun gescheurd papier op het lieveheersbeestje.

verjaardagskalender

Na matthias zijn verjaardag wilden we ook graag weten wanneer dat de andere kapoentjes jarig zijn. Dus om te weten wanneer dat iedereen jarig is knutselden we een verjaardagskalender. Elke kapoen koos een gekleurde kroon en versierden deze.

Vanaf volgende week kunnen jullie deze bewonderen in onze klas ;-)

hoekenwerking

Er werd deze week al druk gewerkt en gespeeld in de verschillende hoekjes. er werden dan ook al een paar hoeken besproken en werden de afspraken duidelijk gemaakt. :-)

Vb in de poppenhoek, proberen we om niks op de grond te laten rondslingeren , want anders trappen we het stuk.

volgende week

Maandag mogen jullie kapoentjes iets meebrengen waarover ze graag meer willen weten. Ik ben alvast heel benieuw ;-)

Fijn weekend,

Karolien