Wij zijn de slakjesScarlette

Matz

Fay

Lucas

Tristan

Daan

Rune

Armand

Manu

Dagmar

Jozefien

Margot

Jodi

Onze kentekens

Vorige week hadden we al ons kenteken gekozen. Maar waarom hebben we eigenlijk een kenteken nodig? We hebben hier een gesprekje rond gehouden en zijn een spelletje gaan spelen rond onze kentekens. 

Ook hebben we een schilderij gemaakt met onze kentekens, we gingen ons blad helemaal vol schilderen tot we geen wit meer zagen en dan gingen we ons diertje zoeken en dit werd hierop geplakt. 

Yogamoment met Miet

Maandag hebben we met Miet yoga gedaan. Miet komt op maandag na de schooluren. We hebben elkaar gemasseerd, zijn gaan staan als een giraf en zijn een krokodil geworden.

Onze boekentas

In de kring hebben een waarneming gedaan rond onze boekentas. We hebben alle boekentassen in de kring gezet en merkte op dat er veel verschillen waren.

- verschillende sluitingen

- verschillende kleuren

- grote en kleine

- met wieltjes onder.

- Maar alle boekentassen konden we op onze rug dragen en hadden een handvat om te dragen.

We zijn ook gaan kijken wat er eigenlijk in onze boekentas zit

- koekendoos

- drinkbus

- sapje

- fruit

-boterhammen

- heen en weer mapje

Tijdens het hoekenwerk mochten we een boekentas gaan knutselen van een eierkarton. 

Bezoek in de klas

Op donderdag is Julliette- Foxy op bezoek geweest in de klas samen met Armand. Wat kon hij al veel vertellen over Julliette: ze is een hondje nl een teckel, eet brokjes en drinkt water, ze kan ook al goed gaan zitten en dan krijgt ze een snoepje... En als ze binnen pipi doet moet ze buiten op de 'denkmat' gaan zitten :-) 

Verjaardagkalender

Deze week hadden we van alle kindjes in de klas een foto getrokken. Deze foto's worden gebruikt voor het Atelier-bord, maatjesbord, Talentenmuur, verjaardagkalender. 

Maar voor de verjaardagkalender gingen we de foto een beetje versieren. Want als we jarig zijn dan is het feest en krijgen we een kroon. We zijn kroontjes van glitters gaan maken. Eerst moeten we goed lijm op onze kroon doen want anders bleven de glitters niet plakken.

Op verkenning

Vrijdag zijn we eens op verkenning gegaan in onze school. We zijn overal gaan kijken, buiten en binnen. En wat zijn er veel kindjes bij ons op school en we hebben ook gemerkt dat zij ook in een kring zitten zoals wij. We hebben overal foto's van getrokken zodat we volgende week kunnen terugblikken.

Volgende week

Na de speeltijd houden we onze gevoelenskring, we hebben het al een beetje gehad over de verschillende gevoelens en ik merk dat dit toch wel leeft met de kinderen en ze dit graag willen vertellen. Ze zijn soms verdrietig omdat ze hun mama of papa missen of omdat ze iets niet fijn vonden. Of soms zijn ze boos maar gelukkig ook vaak zijn we heel blij. We gaan volgende week dieper ingaan op de verschillende gevoelens en hier rond werken.

Ook staan er 2 verjaardagen gepland 

- Op woensdag vieren we de verjaardag van Tristan

- Vrijdag gaan we Jodi haar verjaardag vieren

Nog een heel fijn weekend en tot maandag

Enith