Weekverslag 25 - 29 septemberUitstap naar de bib

Maandag zijn we op uitstap naar de bib geweest. We hebben daar naar een verhaal geluisterd, een rondleiding gekregen en we hebben natuurlijk zelf een boekje mogen kiezen om uit te lenen.

Terug in de klas hebben we alle boekjes eens overlopen. Er waren veel verschillende boeken bij: zoekboekjes, voelboeken, sprookjes, ...

De spin die het te druk had

Deze week hebben we gewerkt met het prentenboek "De spin die het te druk had" In het verhaal kwamen allerlei boerderijdieren voor die de spin om iets vroegen. Maar de spin had het veel te druk met het weven van haar web. Na het beluisteren van het verhaal hebben we alle boerderijdieren nagedaan.

In het verhaal kwam oom een eend voor. Tijdens eens van onze rustmomenten in de namiddag hebben we allemaal een eendje gekregen en dit op onze buik gelegd. Door onze ademhaling hebben we het eendje on en neer laten gaan zoals het op de vijver doet.

Weven van een web

Deze week hebben we ook spinnenwebben gemaakt. Tijdens het hoekenwerk konden we oefenen op rijgen en we zijn samen een groot spinnenweb gaan maken van een grote doos. 

We hebben dan ook nog spinnen in een spinnenweb gemaakt van kartonnen bordjes :-)

Herfstschatten

Armand had een zak vol herfstschatten bij. We zijn ze van dichterbij gaan bekijken en hebben een gesprek hier rond gehad. In de zak zaten blaadjes, kastanje noten (wilde en tamme) , bolsters, eikeltjes, steen en maïs. 

Tijdens ons gesprek was er vooral interesse in de maïskolf. De koeien eten graag maïs en paarden ook. Sommige kinderen lusten ook maïs en we kunnen er popcorn van maken. Maar bij ons op school zitten ook dieren die heel graag maïs lusten: de kippen. We zijn de maïs gaan lospeuteren en hebben die dan aan onze kippen gegeven. 

Takken en klei

Deze week zijn er al enkele kinderen een herfstbos komen knutselen. We kregen een bol kleinen zijn hier allerlei takken in gaan steken. Deze gaan we versieren met herfstmateriaal en krijgen zo een bos in de herfst. Hier gaan we volgende week nog aan verder werken

Spinnensoep

Donderdag hebben we spinnensoep gemaakt in de klas. Eerst zijn we alle ingrediënten gaan waarnemen (ajuin, aardappel, prei, pompoen). Dan moesten we goed onze handen wassen voor we aan het werk konden en hebben we de groenten (die wij konden) in stukken gesneden. De spinnen hebben we gemaakt uit gehakt en spaghetti :-). Toen de soep klaar was hebben we deze met onze boterhammen opgegeten, mmm lekker gezonde soep!

Bezoek in de klas

Donderdag zijn ook enkele leerlingen van het lager bij ons in de klas komen helpen. Ze hebben met ons hoge torens gebouwd en hebben een verhaal voorgelezen over kleine kangoeroe.

Nog een heel fijn weekend!

Enith