Weekverslag 2 - 6 oktoberAfscheid Scharlett

Maandag was het de laatste dag van Scarlett in ons klasje. Zij is verandert naar een school dichter bij huis. Veel succes en we gaan je missen !

De paddenstoelen van Lucas

Lucas had een doos vol herfstschatten mee gebracht naar de klas. Hij vertelde dat hij het had gevonden in het bos. In de doos lagen verschillende paddenstoelen waaronder 3 mooie vliegenzwammen, zouden het de huisjes van kabouters zijn?

We zijn daarna het paddenstoelenspel aan tafel gaan spelen. We moesten met de dobbelsteen rollen en dezelfde kleur zoeken. 

Ook hebben we paddenstoelen geschilderd volgens een opdracht. Het hoedje van de paddenstoel moet rood en het gras wordt groen. 

Schrijfdans op woensdag: spelen met blaadjes

Op woensdag gaan we elke week schrijfdans doen. En dit begint met een verhaaltje over 2 kindjes die buiten gingen spelen met kriebelblaadjes. Ze maakten een hele grote berg door alle blaadjes samen te doen en gingen er in rollen en springen. De blaadjes kwamen in de kleren en beginnen te kriebelen. We zijn ook buiten gaan spelen met de blaadjes. We zijn van alle blaadjes een grote berg gaan maken en zijn hier in gaan rollen, springen, verstoppen,...

En wat zagen we ook veel kriebeldiertjes op de grond en tussen de blaadjes terwijl we bezig waren: wormen, spinnen en kevers!

Daarna hebben we binnen nog gedanst po het kriebelbladeren-liedje. We gingen met onze armen grote bewegingen uitvoeren die in het liedjes voorkomen. 

Herfstbos van takken en klei

Flappie van Jozefien op bezoek

Woensdag was het werelddierendag en Jozefien wou heel graag haar konijn Flappie naar de klas brengen. Wij hebben naar Jozefien geluisterd wat zij al allemaal mooi kon vertellen over Flappie en hebben hem ook mogen aaien. Wel gek Flappie verloor heel erg veel haar, hij was zijn wintervacht aan het krijgen omdat het nu kouder wordt. 

Spelen met de wind

Het was heel fel aan het waaien buiten, de takken van de bomen gingen heen en weer. Wij hebben ons goed warm aangedaan en zijn buiten de wind gaan waarnemen. We gingen eerst luisteren naar de wind die door de bladeren van de bommen waaide. Dat maakte mooie muziek en hoe harder de wind waaide hoe luider de muziek werd. We voelde ook de wind op onze gezichten blazen :-)

Daarna hebben we een zak gekregen en we gingen proberen de wind de vangen in de zak. Maar we moesten de zak goed vasthouden want anders ging hij waaien en dan moeten we er heel erg snel achter lopen om hem te kunnen vangen. We konden als de wind in onze zak hadden deze dicht doen en en dan kregen we een bal van onze zak.

Lottospel met Lenn

Het patroon van Manu

Volgende week

- maandag herfstwandeling met de grootouders: we hebben samen met de kinderen zitten nadenken wat we allemaal moeten aandoen en meenemen om naar het bos te gaan. De checklist steekt in het mapje :-)

- woensdag watergewenning! We vertrekken om 9 u 45 naar het zwembad.

Nog een fijne zondag

Enith