weekverslag 2-6 oktober 2017Hallo allemaal, 

Letters, letters.... overal zien  wij  letters. Mandag startten we met het verhaal:" het letterwinkeltje",een leuke intro van onze letterweek. Onze schrijfdans les deden we opnieuw buiten met water op de speelplaats.Intussen ben ik bijna overbodig tijdens deze les, de kleuters hebben de bewegingen volledig onder de knie.Dinsdag starten we met krongelidong.

Dinsdag gingen we op zoek naar letters in en rond de school. Intussen hebben we al een aantal fototoestellen en smartphones waarmee de kleuters zelf foto's konden trekken tijdens de wandeling. We zagen letters op de wc, letters op de muren van de speelplaats, letters op de deuren, in de gang maar ook op auto's,  gebouwen, op verkeersborden.... kortom overal letters rondom ons... en net zoals in ons verhaal van Gat in de haag, dienen de letters/woorden vaak om afspraken of regels te visualiseren, wat zouden we doen zonder regels op in het verkeer, of zonder regels in de klas en op school.....of zelfs thuis!?

Vanessa probeerde de kleuters op woensdag ook  attent te maken dat er regels nodig zijn dmv een spel. Een spel zonder regels.... hmmm gek wat moeten we doen ?we begrijpen het niet.... 

Om onze kringen beter te laten verlopen zijn we begonnen met de "trotspot", telkens we een kring gedaan hebben waar we trots op zijn mag er een pomponnetje in de pot, als de pot vol is komt er een klassikale beloning. De eerste beloning zal pannenkoeken zijn. iedereen kijkt er naar uit en probeert zijn best te doen. de regels/afspraken voor een goede kring zijn: onze handjes blijven bij ons zelf, we roepen niet en luisteren naar elkaar. Best moeilijk! 

In de hoeken maakten we letterkettingen, maakten woorden met klikklakboekjes, zochten welke letters anders zijn op een werkblaadje, maakten letters met klei, lego, ... we zijn intussen ook bezig met rijmen, wegen.... 

Op vrijdag keken we samen na hoe het zit met de "moetjes", er zijn een 4 tal moetjes per week, de kleuters hebben er 5 dagen de tijd voor en vrijdag moet alles klaar zijn. De kleuters die alles klaar hadden konden voormiddag vrij kiezen tijdens het hoekenwerk, de rest moet aan het " werk" ;-) namiddag was er opnieuw ateliers.

We speelden nog met de wind, blaadjes.... en kijken uit naar de uitstap met onze grootouders naar het bos. Vandaag start de week van het bos, leuke tips op www.weekvanhetbos.be, nieuw en boeiend boek: het bosboek van Sarah Devos, ik heb het al besteld ;-) dus...allen naar het bos! zelfs in de regen ;-)

Tot morgen, 

Sophie