Afsluiting project herfst - vossenLekkere zelfgemaakte dingen proeven

Naar aanleiding van de gevonden paddestoelen op de speelweide, waren jullie kapoentjes wel benieuwd naar welke paddestoelen ze wel konden opeten. Dus bracht de juf maandag champignons mee naar de klas. Eerst mochten de kinderen er eens rauw van proeven, achteraf maakten we er soep van. Sommige vonden het heel lekker en andere dan weer net niet. Maar iedereen heeft er van geproefd, en dat ik toch ook al flink!

Donderdag was het proevertjesdag. Sophie maakten van de overschot van de pruimen, lekkere pruimenconfituur. Enith en wij maakten iets met de pompoenen. Enith maakten lekkere pompoenpuree en wij maakten pompoensoep. Zo konden jullie kapoentjes van alle lekkere dingen proeven. Vooral de pompoenpuree viel bij de meeste kapoentjes heel goed in de smaak.

techniek: de stekels van de egel

Kato bracht een verhaaltje mee van de egel die op zoek was naar een holletje. Wat een leuk en leerrijk verhaaltje over de huizen van verschillende dieren. Het verhaal paste helemaal in ons thema van de vosjes.

In de creahoek konden de kinderen met de hamer en nagels aan de slag. ze leerden hoe ze een hamer correct moesten hanteren. Zo konden ze de egel stekels geven, daar de nagels in een houten lichaam te slaan. Dit was niet altijd even gemakkelijk, maar gelukkig waren er altijd wel kapoentjes paraat om elkaar te helpen. :-)

Op stap met de bosjuf

Woensdag waren wij proefkonijntjes en gingen we samen met een hoop kleuterjuffen op stap met de bosjuf. Zo maakten we kennis met leuke buitenmomentjes: bomen meten, herfstkronen knutselen, huisjes maken voor verschillende dieren en een yogamomentje in de natuur. Wat een leuk ervaring!

Feest in de klas: Kato is jarig

Deze week vierden we ook de verjaardag van twee kapoentjes in de klas.

Kato trakteerde ons op lekkere cupcakes en had ook een klascadeautje mee voor de klas. Een heel pak plasticine, dankjewel, ze hebben er al veel plezier aan gehad.

Thor is vier geworden

Ook Thor zijn verjaardag vierden we deze week. Hij trakteerde ons op pannenkoeken.

herfstvakantie

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie toe.

Groepjes,

Karolien

PS: jullie kapoentjes mogen dinsdag allemaal iets meebrengen warrond ze willen werken. Mag ik jullie nog eens vragen als er een project lopende is van dan enkel dingen mee te geven die in het project passen, zo blijft het project levendig. :-)