Weekverslag 23 - 27 oktoberKastanjes proeven

In de klas lagen veel tamme kastanjes en deze zijn eetbaar. We zijn de kastanjes gaan opwarmen en sprongen dan open. Als ze waren afgekoeld hebben we de noot eruit gehaald en er lekker van gesmuld.

Naar het bos van Lucas

Op dinsdag zijn we naar het bos van Lucas geweest. We hebben er superveel gezien: kriebeldieren die in de schors van de bomen wonen, een salamander, het hol van de vos, gaten in de bomen van de specht,...

In het bos waren ook heel veel bomen en sommige hadden een witte schors :-) Er waren ook heel dikke bomen en dunne bomen. We kregen een opdracht "Zoek een boom waar je u armen kunt rond slaan " (hij mocht dus niet te dik zijn)

We zijn ook op zoek geweest naar een stok die recht was en niet groter dan ons. Als we zo een hadden gevonden gingen we die mee naar de klas nemen en er een avonturenstok van knutselen.

Op het einde hebben we nog verstoppertje gespeeld in het bos en zijn we getrakteerd geweest op wafeltjes en chocomelk :-) 

Vriendjes maken

Voor de vakantie hebben we ook gewekt rond vriendjes maken. Hierbij gaan we door vriendjes te maken kijken of er evenveel zijn ( 1-1 relatie) We hebben dit op verschillende manieren gedaan

- Zijn er evenveel knuffels als kindjes in de klas? Ieder kindjes ging een knuffel nemen uit de kring en zo kwamen we te weten of er evenveel of meer / minder waren.

- Zijn er evenveel kindjes van onze klas als er bij Karolien zitten?Op woensdag waren een aantal kinderen van Karolien bij ons komen spelen en zijn we in de zaal vriendjes gaan maken :-)

- Zijn er evenveel jongens al meisjes?

- Zijn er evenveel nootjes als dieren?

Allemaal pompoen

Dagmar en Margot hadden beide pompoenen bij. We zijn deze pompoenen van dichterbij gaan bekijken. We zijn de pitten uit de pompoen gaan halen, deze kunnen we roosteren en opsnoepen of in de lente planten zodat we nieuwe pompoenplantjes krijgen. 

We hebben we pompoenen ook in stukjes gesneden samen met aardappelen en hebben er pompoenpuree van gemaakt die we tijdens de middag hebben opgegeten: heerlijk!!! We hadden zelfs te weinig pompoenpuree :-)

Dan hadden we nog pompoenen over en deze zijn we mogen gaan beschilderen met een vriendje (samenwerken zoals de groentjes van Gat in de haag)

Volgende week

Volgende week gaan we een sprokkelweek houden. Tijdens deze week mogen jullie kinderen iets naar de klas meebrengen wat jou kind erg interesseert en waar over geleerd kan worden met de klas.  Als er een onderwerp is dat de hele klas (of merendeel) interesseert gaan we hier een project rond maken.

Tot morgen

Enith