brainstorm nieuw projectBeste ouders,

Deze week gingen we op zoek naar een nieuw project. Jullie kapoentjes mochten dinsdag verschillende voorwerpen meebrengen en vertelden waarrond zij de komende periode wilden werken.

Verschillende thema's werden er voorgesteld door jullie kapoentjes: nacht en nachtdieren, vissen en zeedieren, konijnen, herfstvruchten, de olifant en piraten.

Het nieuw project is "Piraten" geworden.

Woensdag en donderdag maakten we woordwebben rond piraten. Waar denken we aan als we het woord piraten horen? Hoe herkennen we een piraat adhv de piratenkleren die Kato meebracht naar de klas.

In de hoeken werd er ook al wat rond piraten gewerkt. Cas zijn zus maakten een mooie tekening die de andere kinderen inspireerde om ook een tekening te maken. De verkleedkoffer werd boven gehaald en de kleuters konden hen helemaal inleven in hun rol als piraat. ;-)

Met de morphunblokken werden er korte en lange zwaarden gebouwd.

Stagiair Lisa bracht een bezoek aan de klas. Zij zal stage komen lopen van 4 december tot 15 december.

spelletjes

Dinsdag brachten verschillende kinderen een spelletje, voor de brainstorm,  mee naar de klas. Natuurlijk wilde iedereen wel met de spelletjes spelen... dus speelden we dinsdag voormiddag enkel spelletjes. Wat was dat een groot succes.

Art bracht een piratenspel "Pop Up Piraat" mee naar de klas! de kinderen Schuiven om de beurt een zwaard in het vat, maar ze moeten voorzichtig zijn, want een verkeerde beweging kan al fataal zijn. De Piraat zal de ton uitspringen als hij er niet meer tegen kan.

Rozan bracht een doos met verschillende spelletjes in mee rond de nachtwacht. De kinderen speelden er het memoryspel en het lottospel van.

Karel had een visspel dat muziek maakte mee. De vissen openen hun mond zodat je ze kunt opvissen. Wie het snelst is en de meeste visjes heeft gevangen, die wint!

Zo werden er in de klas verschillende spelletjes gespeeld/ 

  • het edelspel, waar de kinderen moeten dobbelen en hetzelfde aantal stekels in de egel moeten stoppen.
  • het vissenspel
  • het memory en lottospel
  • het pop up piratenspel
  • memoryspel van hello kitty
  • en in de kring konden twee kapoentjes een reuzevloerpuzzel maken ( nieuw aanbod)

Jullie kapoentjes vonden het alvast zeer fijn!

verhaaltjes

Mathias, Rozan en Stella brachten al een paar leuke boeken rond piraten naar de klas. We luisterden al naar de twee verhalen van Piet Piraat. Stella haar boek van Woeste Willem zullen we volgende week beluisteren. De boeken werden alvast in de boekenhoek gelegd.

Donderdagnamiddag kwam Art zijn moeke ook weer langs om een verhaal te vertellen.

Welkom Omer

Vanaf deze week zit Omer terug bijons in de klas. Welkom terug Kapoen. :-)

volgende week

Komende periode zullen we dus rond "Piraten" werken. Vooral de piratenboot en de zeedieren hebben jullie kapoentjes veel  interesse, indien jullie hier nog spulletjes rond hebben zijn deze zeker welkom.

Wij zijn nog op zoek naar:

  • schelpen
  • kurken en tandestokkers/ satestokjes om een piratenboot te maken
  • oude juwelen, munten voor in onze schat te stoppen

Alvast bedankt en een fijn weekend,

Karolien