Project wilde dierenAls ik later groot ben, word ik een tijger!

We zijn naar een film gaan kijken over een poes die droomde dat ze een tijger werd. De eerste keer dat we naar het filmpje keken verstonden we echter niet wat er gezegd werd. Er werd een vreemde taal gesproken, Engels. We zijn dan gaan nadenken wat er allemaal gebeurt in het filmpje. Zou de poes echt een tijger worden? Daarna zijn we nog eens gaan kijken maar nu werd er Nederlands gesproken in de film en dat verstaan wij wel. Zo werd het ook duidelijk voor ons. De poes droomde dat ze een tijger werd en speelde alsof. 

Daarna zijn we gaan kijken op prenten, de prenten komen voor in het filmpje. We zijn ze gaan sorteren: droomt de poes dit? Of is dit echt? Hierna zijn we nog eens gaan kijken naar het filmpje maar telkens als we nu een fragment zagen wat hetzelfde was als een prent werd de film op stop gezet. 

Op donderdag zijn we samen met de vriendjes van Ilse nog eens naar ons filmpje gaan kijken en deze keer hebben we moeten meebrullen als de poes een tijger werd :-).

Puzzelen

Deze week was een van de opdrachten 'Maak de wilde dieren puzzel'. Op de rode tafel lagen verschillende puzzels van allerlei dieren (aap, olifant, giraf en flamingo) En iedereen moest deze week proberen om minstens 1 puzzel te maken. Als we dit hadden gedaan gingen we weer een stempel op ons blad zetten.

Computerspelletje

De andere opdracht was een soort computerspelletje. We moesten met onze vingers de prenten die bij elkaar hoorde samen in drukken en als het juist was ging het lampje af. 

Schildpadden knutselen

Rune had haar schildpad terug mee in de kring. We zijn eens gaan kijken hoe ziet de schildpad eruit? En zijn op de computer in de kring naar foto's en filmpjes gaan kijken om meer te weten te komen over de schildpad. Sommige leven in het water, maar er zijn ook schildpadden die op het land leven. Tijdens het hoekenwerk konden we schildpadden gaan knutselen uit kartonnen borden en keukenrollen.

Wilde dieren massage

Enkele vriendjes van Karolien haar klas kwamen bij ons spelen. Wij zijn samen met hun een wilde dieren massage gaan doen om rustig te worden. We gingen zoals een slang over de ruggen van ons vriendje wrijven of zoals een olifant. Ook kwam er een kriebelende vogelspin over de ruggen lopen. 

De wilde dieren van Juul en Armand

Gekke leeuwen

Watergewenning

Turnen met Bert

De pompoenpitten van Dagmar

Voor de vakantie hadden we pitten uit de pompoenen gedaan. Hieruit groeien terug plantjes waar nieuwe pompoenen aan groeien. Dagmar had 2 pompoenpitten bij waar al kleine plantjes aan het uitgroeien waren :-) 

Een grote vogelspin!

In de klas van Sophie hadden ze bezoek van een klein wild diertje: een vogelspin! Wij waren er ook nieuwsgierig naar en zijn ook een kijkje gaan nemen. Lucas vroeg zich af of die spin kon vliegen, want er zit het woordje vogel in. De naam vogelspin zou afkomstig zijn van het feit dat sommige grote vogelspinnen kleine vogels opeten. Dat hebben we ook al bijgeleerd.

Tortspot

De trotspot verloopt super in de klas. Op het begin van deze week was hij alweer vol en zijn we gaan dansen op 'Despacito' Maar deze week kwam er iets nieuw bij de trotspot. In de klas hebben we taakjes die we om de beurt moeten uitvoeren. Maar dit verliep nog niet zo goed en hier gaan we komende weken extra op letten. De 3 taakjes zijn: boekentassen staan mooi onder de bank, de stoelen mooi zetten en als we naar huis gaan op de tafels zetten en als we naar buiten gaan doen we het licht uit. Als op het einde van de dag de vriendjes met een taakje dit goed hebben gedaan mogen zij een pompon in de pot zetten. En ja hoor op vrijdag was onze pot al terug vol! Deze keer was de beloning 'Stoelendans van Nijntje'

Kaat gaat logeren

Kaatje vertelde dat ze zich in het weekend een beetje eenzaam voelt en zou graag met de vriendjes van de klas gaan logeren. We hebben haar een logeerkoffer gemaakt met een pyjama, tandenborstel en knuffel in. Ook hebben we een beurtrol gemaakt, zodat iedereen om de beurt Kaat mee naar huis mag nemen op vrijdag :-) We kijken uit naar all spannende avonturen die jullie met Kaat gaan beleven. Fay is de eerste die Kaat mee naar huis mag nemen. :-) 

Nog een fijn weekend!

Tot maandag 

Enith