weekverslag 13-18 november 2017Hallo, 

Spinnen, spinnen, spînnen.... overal spinnen deze week. Het werd een mini- projectje. De kleuters hadden enkele vragen over spinnen waar we deze week een antwoord op vonden.

De vragen en antwoorden ga ik hier nog niet verklappen, anders zou onze spinnenquiz aanstaande vrijdag minder spannend worden ;-) Hopelijk kunnen jullie erbij zijn? 

We hebben heel wat bijgeleerd over onze harige vriendjes, sommige kleuters waren in het begin van de week nog een beetje bang van spinnen maar dit leek toch te minderen tijdens de week. Fijn! 

We maakten webben met touw in een doos, rond de poten van een tafeltje, hiervoor moesten we knopen, we maakten een web met papiertape in een hoepel. Het scheuren van de tape is al een hele karwei, dan nog meten... een geslaagde opdracht. Niet te vergeten ons ingenieus bouwwerk van de spin gemaakt met de clickx. Super gedaan gewoon, wat was ik fier :-) kortom er zat een hoop techniek en weetjes in ons mini-projectje. 

Vorige week hebben we ook onze vragen die we hadden voor de boswachter vastgelegd op papier, zo maken we projectflappen van onze onderzoekjes/vragen. Samen met de kleuters noteren we,tekenen we dingen erbij, gebruiken we afgedrukte prenten om tot een duidelijke projectflap te komen. Zodra we een hoopje flappen hebben kan ik ze kopiëren en kunnen ze mee naar huis, bij de spinnen hebben de kleuters gekozen om er een projectboekje van te maken, dus volgende week maken we nog de kaft van ons boek. het komt pas mee naar huis na de quiz ;-) 

Deze week zijn we ook volop aan het meten geweest, we kregen lintmeters, vouwmeter, papieren meters uit de ikea... de kleuters gingen per 2 aan de slag en hebben bankjes, tafels, poten.... gemeten en hun resultaat vastgelegd op papier. Ook zijn we bezig met het meten van onszelf. Dit doen de kleuters ook zelf, per twee. alle meetinstrumenten zijn welkom in de klas.

Vrijdag kregen we bezoek van Bert en Tom, de nonkel en papa van Elias. Nonkel Bert had echte vogelspinnen meegebracht. Wie nog vragen had kreeg de kans ze te stellen aan een expert. De spin ging rond in de kring en de kleuters waren helemaal niet bang! Danku Bert en Tom. Voor de klas kregen we nog een vervelling van een vogelspin en dode schorpioen. MERCIE! 

Volgende week opnieuw boerderij, denk aan laarzen! 

Fijn wknd, grt

Sophie 

De foto's van de uitstap naar het bos van Phoebe zitten er ook nog tussen, plus nog wat ateliers foto's Geniet ervan!