weekverslag 20-24 nov 2017Dag Allemaal, 

Wat een leuke week hebben wij achter de rug. Ons spinnenprojectje is afgerond met een leuke quiz. Hoera Hoera de kids hebben gewonnen, het werd een nek aan nek race met de ouders :-) Als beloning gaan we een namiddag naar de speeltuin van het Speelhof. We bekijken deze week wanneer. Ik sta versteld wat we allemaal hebben bijgeleerd over spinnen op amper een week tijd, ook ik zelf! 

Wat we nog allemaal deden deze week was: schrijfdans op papier, de krongelidongen lukken aardig we gaan overstappen naar het volgende thema nl de robotdans. Hier oefenen we meer de rechte en hoekige bewegingen. Dit sprak de jongens meteen aan ;-) 

De knutselmicrobe is ook toegeslaan in de klas. Ik probeer de kleuters allerlei technieken aan te leren met papier, we gaan hetgeen we geleerd hebben visueel maken in de knutselhoek en zo kunnen de kleuters tijdens het vrij knutselen terugvallen op de technieken die aanbod zijn gekomen. Tot nu toe zijn het muizentrapjes, hartjes leren knippen die symmetrisch zijn, er werden ook andere vormen op dezelfde manier gemaakt, slingers maken dmv cirkels aan elkaar te maken. We gebruiken zelf het nietjesmachine....het was leuk en heel bedrijvig in de knutselhoek deze week. 

De kleuters blijven ook bezig met de meters, fijn om te zien dat zelfs in de boerderij donderdag spontaan werd gemeten. Tijdens de knutsellessen betrekken we het meten er ook bij. Kunnen we een muizentrap maken die zo hoog is als het plafond?  :-) Tuurlijk kunnen wij dat. Samen met een paar kleuters zijn we donderdag hier aan begonnen. Onze mega-maxi muizentrap hangt aan de deur van de klas en ja hoor, hij komt tot aan het plafond! 

In de spelletjeshoek is het "letterappartement"  deze week bijgekomen. Een grote doos met 6 schuiven( lees verdiepingen) waar telkens ander letterspelletjes in steken. We kregen dit van juf Karin aangezien onze kids al enorm bezig zijn met letters. Het gaat niet enkel om de visuele herkenning maar ook het horen van de klanken vooraan of achteraan in een woord. 

We maken ook volop gebruik van onze pc.... Eindelijk :-) we bekijken filmpjes op schooltv, zoeken allerlei dingen op, printen wat we willen... hoera hoera!!! en vrijdag is onze ict juf  een kleuterprogramma voor taal en rekenen komen installeren, allerlei spelletjes ivm de reken -en leesvoorwaarden. Een nieuwe manier om de kleuters spelenderwijs leerstof  te laten verwerken.

De boerderij op donderdag was opnieuw een topdag voor iedereen. Mercie aan de fantastische begeleiding die het elke keer opnieuw weer mogelijk maakt om met onze kids een zalig dag te beleven. Deze keer geen speciale boerderijtaken, wel het maandelijks werk als stallen uitmesten, dieren voederen, eitjes rapen en bestempelen, bieten van de kar halen en opbergen.

We speelden ook met de wind, knutselden verder met de mama's, gingen op wandel om te zoeken naar takken, kwamen terecht bij een hoop omgezaagde bomen.... een klimparadijs :-) we klommen over het hek, ook de oma's :-) :-) :-), ik scheurde erdoor mijn broek :-) :-) we stapten door een reuzedoolhof met mooie gele bloemetjes ( mosterdzaad-groenbemester ) de bloemen waren groter dan de kleuters dus iedereen volgde goed het pad dat papa Weber vrijmaakte voor ons. De zoveelste geslaagd dag voor ons allemaal!  HEERLIJK! 

Ik was het bijna  vergeten maar een dikke dank u aan papa Arthur, papa Jonathan, papa Nico en papa Tom om deze week te komen voorlezen in de klas! Heel fijn!

Volgende week starten we met het project geluk ( zie mail) 

Fijne zondag en tot morgen, 

Sophie 

foto's volgen!