Geluk en vriendschapWat is geluk?

We hielden in de klas een gesprek rond gelukkig zijn. Wat maakt ons blij? Hoe voelen we ons dan? Elke kapoen vertelde iets.

bezoek aan de bibliotheek

Dinsdag namiddag brachten we een bezoek aan de bibliotheek. We zochten ernaar boekjes over geluk en vriendschap. Achteraf vertelde de mama van Kato het verhaal over Regenboog en zijn vriendjes. Toepasselijk in ons thema :-)

Mingo

Het eerste verhaal uit het boek "Geluk voor kinderen" waar we kennis meemaakten was het verhaal van Mingo. Mingo is een flamingo die ons leerde dat we een positieve houding moeten aanhouden. Je moet alles leren. Daarom is ons klasmoto ook: 'leren is proberen' ;-)

Maar hij toonde ons ook dat je best je gevoelens mag tonen en zeggen hoe je je voelt.

We probeerden ook op één been te staan zoals de flamingo's, maar dat was helemaal niet zo gemakkelijk. Tijdens het hoekenwerk konden de kapoentjes die dat wilden een flamingo tekenen. Sommige haalden zelf een weetje boekje van de flamingo erbij. Om zo nog een beter beeld van de vogel te krijgen.

geluksvogels

Naar aanleiding van het project en de tentoonstelling maken wij geluksvogels. Jullie kapoentjes mogen zelf kiezen hoe deze eruit zien. Ze mogen hierbij gebruik maken van verschillende materialen uit de creakast.

Diegene die al een geluksvogel hebben gemaakt, hebben er echt mooie, prachtige vogels van gemaakt. De andere kapoentjes komen volgende week aan de beurt . :-)

hoekenwerk

Tijdens het hoekenwerk werd er deze week gespeeld met dingen die de kinderen blij maken. Zo werd er druk met de duplotrein en blokken gespeeld, werden er mooie kunstwerkjes gemaakt en prachtige tekeningen gemaakt. :-)

Dipper

Het tweede verhaal uit het boek ging over een kleine, lieve vogel die dicht bij snelle rivieren woont, weinig kleur en een korte staart heeft.

Hij kan niet zo hoog en ver vliegen, maar hij kan wel onder water vliegen. Een verhaaltje over blij zijn met je zelf en je goed voelen in je vel. 

We hielden een gesprek rond anders zijn, iedereen is anders maar iedereen heeft wel iets speciaals en is uniek.  Zo kwamen we al snel bij onze talentenmuur terecht. Want iedereen is wel goed in iets. Jullie kapoentjes moesten vertellen wat het talent was van de andere kleuters in de klas. wie kunnen we om hulp vragen als we met een bepaald probleem zitten? Sommige kinderen kregen al een talentje toegewezen. de andere volgen volgende week.

Volgende week

We werken ook verder aan ons project rond "geluk & vriendschap". 

Maandag brengt de sint ons een bezoek :-)

Woensdag is het een vrije dag

Donderdag gaan we naar het toneel. Wie kan er mee? We vertrekken te voet om 10 u.

Fijn weekend,

Karolien

Tentoonstelling "Hoop & Optimisme"

In het weekend van 15 - 17 december kunnen jullie komen kijken naar onze tentoonstelling "Hoop & Optimisme " in CC de boogaard. 

Op zondag ben ik aanwezig van 11u to 12 u. dus jullie zijn steeds welkom om dan een kijkje te komen nemen ;-)