-weekverslag 27-1 dec 2017Hallo allemaal, 

Deze week is ons geluksproject van start gegaan. We zijn gestart met het mooie verhaal: Mijn klein geluksdoosje, over een meisje dat een mooi doosje krijgt van haar oma en het vult met allerlei 'voor haar' speciale voorwerpen. Ook ik had mijn geluksdoos gemaakt en besproken met de kinderen. Dit was een perfecte aanknoping voor ons thema. 

Spontaan kwam het gesprek op gang en hoorde ik de gekste en mooiste  uitspraken over geluk. De meeste kids hun "gelukswoorden " hangen op een blad aan de deur.

We zochten in boeken naar voorwerpen, momenten, situaties die doen denken aan geluk of ons blij maken.hiermee maakten we onze gelukscollage.

Er is al wat af gefilosofeerd in de klas. Is geluk hetzelfde als blij? Wat is gelukkig zijn met de kleine dingen?.... 

Ik ga extra mijn best doen om hetgeen de kids gelukkig maakt uit te voeren. Er wordt nog meer geknuffeld, geknutseld. Proberen jullie volgende week opnieuw aan de laarzen te denken voor het springen in de plassen? 

Vrijdag zijn we begonnen aan onze gelukstakken, we brachten grote takken mee van de boerderij ( een plek waar we tot nu toe al heel veel plezier beleefd hebben) we wikkelen ze in met wol, de kleuters kiezen kleurtjes, wikkelen de wol rond de takken, wat best moeilijk is om het mooi strak te doen, maken knopen,...deze week werken we verder, we gaan ook verf, stof en andere materialen gebruiken voor onze gelukstakken. 

Vrijdag heeft ook de Sint zijn intrede in de klas gedaan, het wordt niet echt een project, in de poppenhoek hebben de kleuters zelf een beetje versierd, er zijn verkleedkleren, kleurplaten, handpoppen en boekjes. 

Donderdag is het toneel in het cc en de maandag nadien willen we naar het speelhof.

We gaan verder met ons geluksproject en gaan nog allerlei muziek beluisteren en gevoelens proberen erin te herkennen,  kan muziek ons ook gelukkig maken? Worden we ook gelukkig van te kijken naar andere mooie dingen? schilderijen of andere kunstwerken.... nog genoeg ideetjes om de week te vullen. moest er iemand nog andere tips hebben.... laat zeker weten!

Fijne avond en tot morgen

Sophie

We hebben de laatste weken vaak stagiairs van het KTA en het KA, jongens en meisjes die een kijkje komen nemen in de klas, een handje komen helpen. De kids vinden het heel fijn! Volgend semester hebben we ook een laatstejaarsstudent van de PXL, hij komt in onze klas zijn uitgroeistage bij ons doen, hij zal dus langere tijd de klas overnemen.