De JungleBouw/verteltafel

We zijn voor ons project zelf een verteltafel gaan bouwen met de Duplo. 

Zoekboek

In ons boek stond een prent van de jungle met heel erg veel dieren op. Wij moesten op zoek gaan naar een paar wilde dieren. als we de dieren hadden gevonden gingen we ze erop zetten. 

Digitaal prentenboek

We zijn op de computer naar een digitaal prentenboek gaan luisteren over "Een krokodil die nt van water hield". Om de beurt gingen we luisteren en kijken naar het prentenboek en daarna moesten we vertellen waar het verhaal over ging. 

De jungle

We zijn onze poppenhoek gaan ombouwen tot een echte jungle. Eerst zijn we gaan nadenken wat er allemaal in de jungle is. Hoe ziet deze er uit? Wie woont er? ...

Dan zijn we aan de slag gegaan en we hebben veel gemaakt.

- grote bladeren stempelen met sponzen

- een zebrajeep

- een giraf tot aan het plafond

- aapjes van handafdrukken

- kameleons met mooie kleuren

- wilde knuffeldieren

- een grot om in te slapen

- waterval

- dokterstas om de dieren te gaan helpen

Meten

We zijn deze periode aan gaan werken rond meten in de klas. Wat is er groot/klein? Welke dieren zijn het grootste? ...

We zijn een toren gaan bouwen zo groot als de dieren zijn. Ook zijn we kooien gaan bouwen voor de wilde dieren uit duplo en met klei. De kooien moeten groot genoeg zijn dat de dieren er in passen en ze moeten ook dicht zijn, zodat ze niet konden ontsnappen.

We hebben ook pootafdrukken gemaakt van grote en kleine olifanten. (Verwerking verhaal Wiebelbillenboogie)

De regenboog

'Kom eens kijken' riep Manu ineens in de klas. Buiten had hij een prachtige regenboog gezien met mooie kleuren. We zijn dan ook een regenboog gaan knutselen. We gingen aan onze wolk 5 verschillende kleuren plakken. De opdracht was: plak op elk kruisje 1 kleur en alle kleuren moeten anders zijn. 

Armand had van Sinterklaas krijtjes gekregen om op de vensters te tekenen, dit vinden wij natuurlijk geweldig en zijn met de regenboogkleuren op de vensters in de gaan tekenen :-) 

Voorleespapa :-)

Bakjestijd

Voorbije periode zijn we in de klas begonnen met bakjestijd in de namiddag. Wat is bakjestijd?

In de kring liggen bakjes met speelgoed in uit de hoeken: blokken, auto's, poppen, ... elke kind krijgt zijn/haar foto en gaat deze foto inruilen voor een speelgoedje. In dit hoekje gaan ze voor een bepaalde periode vrij spelen. Is et speelgoed van het bakje op dan is deze hoek volzet en wordt er een andere hoek gekozen. als alle kinderen een speelgoedje gekozen hebben mogen ze in hun hoekje gaan spelen. Dit is vrij spel. Na een afgesproken tijd komen we terug in de kring en wisselen ons speelgoed terug in voor onze foto. Er wordt even een terugblik moment gehouden: waar heb jij mee gespeeld? Hoe heb jij dat gebouwd? Wat vond je leuk? .. Dan wordt er van hoekje gewisseld en verloopt alles terug opnieuw. 

Wie is de tijger?

Spelletjes met Jana

Jana, onze stagiair kinderverzorgster is met ons spelletjes gaan spelen. Eerst hebben we zelf een knikkerbaan gemaakt en gingen we de balletjes rollen door de gaatjes. 

En deze week zijn we op zolder wilde dieren yoga gaan doen met Jana :-)  

Kom eens kijken!

Vrijdag hebben we onze eerste 'Kom eens kijken: de jungle" gehad. We hebben de Wiebelbillenboogie gedanst en zijn onze klas en alles wat we gedaan hebben laten zien aan onze (groot)ouders. 

Natuurhulpcentrum

Woensdag waren we op uitstap geweest naar het Natuurhulpcentrum samen met de vlinders. Hier gaan ze wilde dieren helpen en verzorgen die ziek zijn of niet goed verzorgd werden. Als de dieren genezen zijn gaan ze indien mogelijk terug in de natuur of wordt er een nieuwe thuis gezocht. 

Op de site van de vlinders kan je de foto's terug vinden :

http://www.leefschooldevilla.be/nodes/3346-natuurhulpcentrum

Geluk

Komende periode gaan we in de klas werken rond ons jaarthema: Hoop en optimisme. Met de kleuters gaan we dit beperken tot 'Geluk' Jullie hebben een briefje meegekregen om in te vullen wat jou kind blij/ gelukkig maakt. Dit mogen jullie terug meegeven zodat wij hieraan kunnen werken in de klas. 

Enkele datums

- Maandag 4/12: Sinterklaas kom op bezoek in de klas!

- Woensdag 6/12 : Verjaardag van Sinterklaas en is er GEEN school :-)

- Dinsdag 12/12 : Voorstelling: In de Verte (CC De Bogaard 9u30)

- Donderdag 14/12: Activiteit met de bewoners van Villa Rosa (13 u 30)

- Van 15/12 - 17/12: Tentoonstelling "Hoop en optimisme" in CC De Bogaard. Hier komen de werkjes van heel de school te staan rond ons Jaarthema. Kom gerust eens een kijkje nemen. Ikzelf zit op zondagmiddag permanentie te houden op de tentoonstelling van 10u - 11u. Meer uitleg volgt nog in een brief.

Nog een fijne zondag en tot morgen.

Enith