Geluk is ...Hiep hiep Hoera voor Sinterklaas

Maandag is Sinterklaas op bezoek geweest en hebben we zijn verjaardag gevierd. Hij had ook cadeautjes bij voor in de klas: knikkerbaan, Smart Max (grote magneten), tandwielenspel en een tablet :-). Ook was er speelgoed om buiten te spelen: auto's, ballen, dieren, werpspelletjes,... Dank u wel lieve Sint

Pietenspel met Jana

Deze week hebben we terug een spelletje gespeeld met Jana. We werden allemaal Pieten en moesten gaan sorteren. En omdat we dat zo goed hebben gedaan hadden we een zakje snoep gekregen. 

Geluk is

"Twee kleine muizenvriendjes, Zoë en Luuk, spelen op het gras met een vlieger en praten over ‘geluk’. Luuk vraagt of geluk belangrijk is. Zoë geeft een paar voorbeelden: geluk is een sneeuwvlokje dat smelt op je tong of een neerdwarrelend donsveertje. Nu begint Luuk het te begrijpen. Enthousiast benoemen beide muisjes hun eigen geluksmomenten tot zij bij de allerbelangrijkste komen... samen zijn"

In de kring zijn we ook gaan vertellen wat ons gelukkig maakt. Er waren een paar heel mooi voorbeelden bij en hebben hier onze wensen van gemaakt. Deze willen we graag laten uitkomen.

- naar de speeltuin

- boodschappen doen

- koken / bakken

- gaan wandelen

- kerstboom versieren

- veel kerstlichtjes

- heel veel knuffels geven en krijgen

- springen in de plassen

- in de sneeuw spelen

Maandag gaan we de kerstboom zetten en wat een geluk volgende week geven ze veel regen, dus dat wil zeggen dat er regenplassen gaan zijn. Woensdag mogen jullie de kinderen regenlaarzen aandoen en gaan we inde plassen springen.:-) 

Geluk is masseren met pluimpjes

Geluk is koekjes in onze zak vinden

Geluk is kusjes van zonnestralen op onze neus

Geluk is regendruppels vangen in onze mond

Turnen met Bert

Geluk is samen knuffelen

Volgende week

- Dinsdag: Toneelvoorstelling 9u30 "In de verte" Indien het weer het toelaat gaan we te voet naar CC De Bogaard (regenjasjes voorzien)

- Woensdag: regenlaarzen aandoen We gaan springen in de plassen

- Donderdag 13u30: Knutselen met de bewoners van Villa Rosa

Het wordt weer buiten vroeger donker. Volgende week gaan we werken rond licht en donker in de klas. Jullie mogen de kleuters voorwerpen die licht geven meegeven naar de klas.