Geluk en beste wensenPodi: de fuut

Weer een verhaaltje uit de boeken "geluk en vriendschap" van Leo Bormans. Het verhaal van Podi gaat over vriendschap, dat vrienden samen leuke dingen doen.

Sommige kapoentjes kleurden ook een kleurprent in van deze vogel.

schrijfdans

Naar aanleiding van het verhaal van Kea tekende we liggende achten op grote vellen papier. Achteraf maakten we er een mooie vlinder van.

ontdekdoos magneten

Stagiair Lisa bracht een ontdekdoos aan rond magneten. Eerst onden jullie kapoentjes vrij experimenteren met de reuze magneten en ontdekken wat er magnetisch was en wat niet.

In de klas lagen ook nog magnectis waar de kinderen konden meebouwen. Zo konden ze eerst vrij bouwen, daarna kregen ze als opdracht om een huisje te maken. Wat echt wel niet zo gemakkelijk was.

nieuwjaarsbrief

We werkten ook heel ijverig aan onze nieuwjaarsbrief en leerden deze zelf inpakken. Zo leerden jullie kapoentjes werken met de plakband roller.

Dit lukte bij de ene al wat vlotter dan de andere. ;-) 

hoekenwerk

Wat deden we tijdens het hoekenwerk:

  • speelwerkblad rond de links, rechts, boven en onder
  • spoorweg bouwen zodat onze trein kon blijven rijden.
  • tafel versiering maken voor het kerstfeestje van donderdag
  • kerstbomen bouwen
  • vrij tekenen
  • zoeken in het reuze zoekboek
  • puzzelen
  • startgame roodkapje van Matthias

snoepkerstboom

jaja, jullie kapoentjes hadden een hele lekkere wens. ze wilden dolgraag en snoepkerstboom. Dit kan ik natuurlijk niet laten voorbij gaan. Dus woensdag hingen we onze boom vol met lekkere snoepjes. :-)

kerstfeestje

Donderdag was het dan eindelijk zover, we vierden samen met al onze vriendjes het gezellig samen zijn! De opa van Dagmar ( Zit bij Enith in de klas) bracht voor alle kleuters lekkere kerststronken mee. Mmm wat was dat lekker.

Na de vakantie

maandag 8 januari gaan we in de namiddag gaan we rollebolle. Gelieve jullie kleuter gemakkelijke en sportieve kledij aan te doen.

dinsdag 9 juanuari gaan we nammidag naar de bibliotheek.

woensdag 17 januari gaan we zwemmen. Wie kan er mee? 

Fijne Feesten,

Karolien