Moestuinierenklimaatsubsidies

Vorig schooljaar hebben de “MOS-meisjes “een dossier ingediend bij de provincie voor de aanvraag van klimaatsubsidies. Wij hebben deze mooie subsidie binnengehaald en zijn dus dolenthousiast om hiermee aan de slag te gaan. 

 We willen dit jaar een moestuin voor gans de school uitbouwen. Vorige jaren hebben we ook al wat uitgeprobeerd maar de moeilijkheid was om het project schoolgedragen te krijgen. Vandaar dat Sophie dit jaar de kans krijg om met kleine groepjes kinderen, uit alle leerjaren, dit project uit te bouwen. We zullen hierbij hulp krijgen van Kathleen Bervoets , zij werkt voor VELT ( Vereniging voor Ecologisch leven, koken en tuinieren). Kathleen zal ons tijdens het ganse proces begeleiden.

Dinsdag 9 januari

Vandaag, dinsdag 9 januari ben ik begonnen met het opmeten van het terrein, het berekenen van de hoeveelheid compost die we nodig hebben. Hierbij kreeg ik hulp van de zesdejaars. De leerlingen van het vijfde hebben geholpen met het klaar maken van het terrein, we raapten stenen, braken de oude moestuinbakken af en ruimden de moestuinkast op… .

De kids van L5 en L6 zullen ook mee instaan voor het maken van het plan, tekenen op schaal…
ik ben dan ook heel fier en blij het project in alle klassen gaan kenbaar maken. De kids leken dolenthousiast en wilden al te graag meehelpen. FIJN :-)

Tegen volgende week hebben we karton nodig, veeeeel karton. We moeten immers ons terrein zaaiklaar maken, het gras moet weg en dit dmv afdekken en compost. Karton, ontdaan van plakband en nietjes.
De leerlingen van de eerste graad zullen helpen om het terrein dicht te leggen. Nadien hebben we mankracht en kruiwagens nodig om alle compost op het karton te leggen! Alle helpende handen zijn dan meer dan welkom. We houden jullie hierover op de hoogte!

Veel Groe(n)tjes,
Sophie

Dinsdag 15 januari

Vandaag was het eindelijk zover…. Onze moestuin ging vorm krijgen. De weergoden leken ons goedgezind want ineens kwam namiddag het zonnetje erdoor. Oef.

De muisjes en de Bevers waren vandaag aan de beurt, 5 kids uit elke klas hebben geholpen met het perceel dicht te leggen met karton.

Met de hulp van ouders en grootouders hebben we de afbakening van de moestuinbedden gemaakt, woensdag wordt de compost en schors geleverd en donderdag wordt alles dichtgelegd. Kom zeker eens piepen na school….

Kathleen van Velt zorgde voor enkele mooie foto’s, zo kunnen jullie alles volgen!

Heel erg bedankt aan Sarah, Jonathan, Johan, Jacques en partner, Kathleen van Velt, en natuurlijk mijn collegaatjes :-)

Sophie