Moestuinierenklimaatsubsidies

Tijdens het schooljaar 2017 - 2018 hebben de “MOS-meisjes “een dossier ingediend bij de provincie voor de aanvraag van klimaatsubsidies. Wij hebben deze mooie subsidie binnengehaald en zijn dus dolenthousiast om hiermee aan de slag te gaan. 

 We willen dit jaar een moestuin voor gans de school uitbouwen. Vorige jaren hebben we ook al wat uitgeprobeerd maar de moeilijkheid was om het project schoolgedragen te krijgen. Vandaar dat Sophie dit jaar de kans krijgt om met kleine groepjes kinderen, uit alle leerjaren, dit project uit te bouwen. We zullen hierbij hulp krijgen van Kathleen Bervoets , zij werkt voor VELT ( Vereniging voor Ecologisch leven, koken en tuinieren). Kathleen zal ons tijdens het ganse proces begeleiden.

Moestuinklas 4 september 2018

Hier zijn we weer met onze moestuinblog. Na twee maanden vakantie hadden we wel wat werk in onzen hof ;-)

De kids van het vijfde en zesde waren voor het eerst van dienst. Onkruid wieden, mulchen, zaden van goudsbloem oogsten, borstelen, …

Onze aardappelen waren ook oogstklaar. We hebben een kruiwagen vol kunnen oogsten Een van onze snijbietplantjes was enorm hoog geworden en stond bijna in het zaad. We leerden vandaag dat bloemen en planten in het zaad schieten en nadien kunnen we zelf de zaden oogsten om volgend jaar opnieuw te gebruiken.

Volgens Loes was onze snijbiet even groot als Stella, haar zus. Dit vroeg om een snelle vergelijking ( zie foto) En ja hoor onze snijbiet was groter dan Stella :-)

Volgende week maken we de kleutermoestuin in orde en het perceel aan de straatkant pakken we ook aan ter voorbereiding van de aanplant van de biobloembollen ( actie VELT)

De leerlingen maken zelf ook een verslag van hetgeen ze gedaan hebben dit zal later toegevoegd worden aan de blog.

Hartelijke groe(n)tjes
Sophie