Weekverslag 9 - 12 januariDe kapoenen van de tweede kleuterklas zijn de week gestart met een tijdelijke nieuwe juf. Juf Karolien sprong nog geregeld onze klas binnen, dat vonden de kleuters natuurlijk fijn! 

 We hebben de tijd genomen om elkaar te leren kennen en om de kleuters aan mij te laten wennen. We zijn deze week gestart rond het thema 'winter'.

Dinsdagnamiddag zijn we naar de bibliotheek geweest om leuke boekjes uit te kiezen die we nadien in de klas konden lezen. We gingen aan de slag met onze sjaals, wie heeft er de langste en wie de kortste sjaal. Tijdens het kim-spel moesten we raden welke voorwerpen er verdwenen waren. 

 Wij lezen ook erg graag! Het prentenboek "'De bevroren zee' van Jan Simoen sprak jullie kapoentjes zeer aan. Het verhaal gaat over speelgoed dat bevroren is in de zee. De kinderen vonden dit verhaal heel leuk! We hebben hier spelletjes rond gedaan. Tijdens het voelspel moesten de kleuters, onder het ijs van de bevroren zee, raden welke voorwerpen ze voelden. Er werd muziek gemaakt met de verschillende voorwerpen en we hebben voorwerpen getekend die bevroren zijn in de zee. Werken rond dit boek was voor ons allen erg leuk! Ze hebben zoveel fantasie. 

 Ik kijk uit naar volgende week om samen nog meer avonturen te beleven!

Groetjes,

Stéphanie

STIP IT - samen tegen iemand pesten

We hadden in de klas ook aandacht de STIP IT actie! We keken naar de videoclip 'Stip na stip' van Tinne Oltmans en hebben de 4 stippen op onze hand getekend: Samen Tegen Iemand Pesten. De kleuters hebben zelf afspraken gemaakt rond pesten, deze afspraken hangen op in onze klas!

spel van de maand elastieken

Elke maand wordt er een nieuw spel aangeleerd aan de hele school om op de speelplaats te spelen. Deze maand is dat elastieken!