Weekverslag 8-19 januari 2018Hallo allemaal, 

Eindelijk terug.... vorige week was het mij even te druk met de opstart van de moestuin, offertes aanvragen, matrialen kopen, planning maken... vandaar geen verslag.

In de vakantie heb ik goed opgeruimd in de klas, ik wisselde de materialen in de kasten zodat het voor de kleuters uitdagend en leuk blijft. Er zijn nieuwe smartgames, puzzels, gezelschapsspelletjes, puzzels.... Deze keer een beperkter aanbod, zodat iedereen zeker alles onder knie heeft tegen krokus-pasen en dan wisselen we opnieuw.

Ook hebben we een par nieuwe kringafspraken gemaakt, zodat onze gesprekken vlotter verlopen, er minder discussie is....Aan de creatafel maakten een aantal kleuters een praatstok, wie de stok heeft in de kring mag vertellen en de andere kleuters luisteren. Lukken onze kringen goed mogen de kls een pomponnetje in de trotspot steken, hij is bijna vol dus komt er een klasbeloning( =pannenkoeken)

We zijn intussen ook terug gestart met de maatjes, een oudste kleuter heeft een kleintje als maatje, ze eten samen, helpen met jasjes, boekentas, schoentjes... het is nog even wennen voor sommige kleintjes maar het zal snel loslopen. De kleuters kiezen in welke klas of zaal ze eten. De maatjes en stappenplan hangen op in de zaal  voor wie interesse heeft.

Vorige maandag zijn we gaan rollebollen, bedankt voor de vele hulp. Wat anders zo een drukke activiteit was is nu zoveel leuker geworden voor mij en de kids, dankzij jullie hulp! 

Vorige week zijn we ook gestart met de robotdans ( schrijfdans) een succes! hebben we letterspelletjes met de K gedaan,we doen klankspelletjes en luisteren of we de letter K vanvoor of vanachter horen, hakken en plakken,lezen verhaaltjes...

 Ook leren we groepjes te maken, dit deden we met de kleuters zelf, met dino's, bouwmateriaal... ( sorteren en classificeren)  we zoeken  zelf uit hoe we groepjes kunnen maken( kleur, vorm, aantal, grootte, of een andere eigenschap...), gaan we groepjes vergelijken naar aantal( 1-1 relatie), meer, minder, evenveel... komen aanbod, we oefenen met doortellen en terugtellen vanaf een willekeurig cijfer..... deze week gaan we opnieuw wegen met stenen.... en kijken we hoeveel kleine steentjes we nodig hebben die evenzwaar zijn als de grotere stenen...

Op donderdag gingen we opnieuw naar de boerderij, er is momenteel een beetje minder werk, waardoor we deze keer vroeger terug waren. We hebben de dieren gevoederd, de kippenstal uitgemest, groentebedjes gemaakt in de tunnelserre en zagen hoe de hoogzwangere ooien apart gezet werden in een hok klaar om te bevallen....wat kijken we uit naar ons volgend bezoek.... dan mogen we flesjes geven aan de lammetjes :-) 

Vrijdag vierden we de verjaardag van Milson.... danku voor de lekkere donuts en proficiat Milson.... al 6 jaar! 

Heeft er nog iemand leuke ideetjes voor ons stenenproject? 

fijn weekend tot maandag

Sophie