vogelsde pauw

We begonnen deze week met een kringgesprek over een mooie veer. Een veer van een pauw. We ontdekten dat net zoals bij de eenden de mannetjes weer het mooiste zijn.  We besproken ook de mooie kleuren van de pauw. Zo kregen jullie kapoentjes als opdracht op de kleurplaat van de juf na te kleuren.

De juf vertelde het verhaal van "Harold Haan en Pieter Pauw". Twee dieren van de boerderij die allebei vinden dat ze de mooiste staart hebben. Doordat ze zo trots zijn op zichzelf en enkel over zichzelf praten, houden ze uiteindelijk geen vrienden meer over .Gelukkig loopt alles toch goed af voor Harold Haan. Maar Pieter Pauw... zal hij het ooit leren?

Een verhaal dat mooi aansluit bij het begin van "de week tegen pesten." We herhaalden nog eens de afspraken die we eerder hadden gemaakt en tekenden de vier stippen op onze handen.

poëzieweek

Deze week was het poëzieweek, dus hebben we extra aandacht aangegeven deze week. We beluisterden verschillende versjes uit het versjesboek " Wie knipt de tenen van de reus".

Het versje hiernaast kennen jullie kapoentjes ook al. :-)

schrijfdans: de pauw

Voor de kerstvakantie hadden we tijdens de lessen schrijfdans al aandacht voor de liggende acht. Deze week hebben we de acht recht gezet en maakten we er een mooie pauw van. :-) Jullie kapoentjes hebben dat knap gedaan!

Hiep Hiep hoera!

Woensdag vierden we de verjaardag van Livia. Zij mocht vijf kaarsjes uitblazen.

ontdekdoos doppen

In de aanloop van de dikke truiendag en de projectweek rond recycleren konden jullie kapoentjes al aan de slag met gerecycleerde dopjes.

In de ontdekdoos zaten verschillende opdrachten: dezelfde doppen zoeken, dingen nalezen met doppen, ...

hoekenwerk

Wat deden we deze week in de hoekjes:

- vogels spotten

- onze naam nalezen met de magneetletters

- zichzelf tekenen in het toverpapier dat we kregen van Livia voor haar verjaardag

- torens bouwen met de kapla

- kleurplaat van de pauw nakleuren

- vogels bouwen met de K'nex

- leren draaien met de tollen, wedstrijden houden wie zijn tol het langste blijft draaien

Volgende week:

Volgende week werken met de hele school rond afval en recycleren naar aanleiding van de dikke truiendag! 

Daarom gaan we proberen om zo weinig mogelijk afval te maken. Dus gelieve koeken meebrengen in een koekendoosje, boterhammen in een brooddoos en geen blikjes mee te geven, maar een drinkbeker met water. 

maandag, 5 februari, mogen jullie kapoentjes een knutselwerkje meebrengen dat gemaakt is van herbruikbaar gerecycleerd materiaal

- dinsdag, 6 februari,  is het dikke truiendag en brengt de fotograaf ons een bezoekje. 

- vrijdag, 9 februari, is het repair café. 

Fijn weekend en tot volgende week