weekverslag 29 januari -2 februariHallo, 

Deze week sloten we ons stenenproject af, sommigen hadden al een projectboekje bij, zo zie je dat wij weer veel ontdekkingen hebben gedaan! 

Maandag kwam de papa van Noor en Daan ons wat uitleg geven over zijn mooie stenencollectie. We zagen mooie stenen, leerden weer wat nieuwtjes bij en gingen nadien zelf aan de slag om een kristal te maken. Hiervoor hebben we nog geduld nodig.... Hopelijk lukt het? 

We maakten afdrukken in zand, met kleine steentjes duwden we onze eerste letter in het zand, maar bij een afdruk weten we dat we onze letter in spiegelschrift moeten maken om hem nadien juist te kunnen zien. Achteraf goot ik er een sneldrogende gips over, al snel waren onze fossielen klaar. Nog even afborstelen zoals echte onderzoekers eer hij mee naar huis mocht.

We maakten ook telzakjes met kleine steentjes, de kls vulden zakjes met verschillende aantallen, koppelden er cijfer-en getalbeelden aan. de zakjes werden van veel naar weinig en omgekeerd gerangschikt.

Intussen zien jullie ook dat onze tijdelijke bouwhoek is verdwenen, alles moet even een nieuwe plek krijgen.Jassen, boekentassen en speelgoed.... alles staat even in de zaal. Gelukkig is het tijdelijk. Tijdens de krokusvakantie starten de eerste werken.... en in juni zitten wij hopelijk in onze vernieuwde klas :-) 

Het project recycleren is stilletjes begonnen, wij hadden alvast de ideale aanknoping :-) Onze wereldbol is stuk, we haalden hem uit elkaar, en zagen dat de bovenste helft wel nog goed was, tijdens het repair cafe van vrijdag vragen we om er een lamp van te maken. Hopelijk lukt dit? 

Op vrijdag recycleerden we oude koffietassen die klaar waren voor de kringloopwinkel. We smolten kokosvet en mengden er een hoop zaadjes tussen, goten het in de tasjes met een stokje in en zo kunnen wij volgende week hopelijk veel vogeltjes bekijken van achter het raam. 

Voor volgende week wil ik graag dat iedereen eens probeert om GEEN AFVAL mee te geven, enkel een drinkbus en koekjes in een doosje, geen aluminiumfolie in de boterhamdozen, gee, flesjes of brikjes... WIJ GAAN VOOR ZERO WASTE! een uitdaging voor ieder van ons maar zeker haalbaar! SUCCES

grt

Sophie