weekverslag 19-23 maart 2018Hallo allemaal, 

Met veel goesting zijn we maandag terug van start gegaan. Deze week hebben we wat hoekenwerk gedaan, er is nog niets uit de bus gekomen voor een nieuw project. Ik dacht volgende week te werken rond het weer, ijs, proefjes met ijs... het is immers echt koud... zelfs voor mij ;-) 

We hebben enkele nieuwe moetjes geïntroduceerd: we leerden de flocards, en lokon. Spelletjes die de kleuters zelfstandig doen met een zelfcontrole erbij. We proberen regelmatig ook rustige dingen te doen aan een tafel, in spelletjes als de flocard, lokon, mini loco, knijpkaarten kan heel wat verwerking inzitten van aangeleerde lesstof. kom maar eens kijken als het onbekend klinkt

Donderdag was de hoogdag van de week, naar de boerderij.... wat hebben we hier naar uitgekeken. Eindelijk mochten we de lammetjes een flesje geven JOEPIEEEEE!

In de winter ligt het boerderijleven een beetje stil, de dieren moeten gevoederd worden, stallen uitgemest maar meer is er momenteel niet te doen.Een groepje kleuters is gaan wandelen, terwijl de rest zijn best deed om het beste van zichzelf te tonen voor de camera van TVL. jaja, volgende week donderdag komen wij op tv, in het programma WAKKER OP DE AKKER ( fan van Limburg) zal er een stukje gaan over de Alverberg. Zeker kijken!

Namiddag maakten we buiten een parcours met houtblokken, speelden we in het gras, en genoten van de zon en het buiten zijn! 

Vrijdag vierden we feest voor Arthur, hij werd  6 jaar. Hoera x, we keken naar wat hij allemaal mee had in zijn museumvaliesje en vroegen ons af wat een museum is? misschien tijd voor een bezoekje aan een museum... hopelijk leent ons volgend project er zich toe? Achteraf genoten we van lekkere brownietaart met chcomousse :-)

Geniet van de prachtige boerderijfoto's, tot morgen

Sophie