Brrr,.. Wat is het koud!Brrrr,... de voorbije week was het zeer koud! Maandag viel er zelfs wat sneeuw. Toch zijn we op uitstap gegaan met de trein. De foto's van onze uitstap staan ook op de blog.

Jules had het ook heel koud en de vogeltjes hadden vonden geen eten in de sneeuw. Aan de hand van de praatplaat werd er spontaan verteld over de sneeuw en de winter, de koude, de vogeltjes,...

Versje koude handen

Aan de hand van de cd van Kapitein Winokio werd het versje koude handen aangeleerd.

Koude handen op elkaar, klappen maar, klappen maar

Koude handen in elkaar, wrijven maar, wrijven maar,..

klappen, wrijven, zwaaien met je arm, 

zo krijg je weer lekker warm!

koud en warm

De kleuters hebben deze week ook kennis gemaakt met "koud en warm". In onze klas gingen we opzoek naar warme en koude dingen. 

We hebben zelfs diertjes in water gelegd en daarna in de diepvriezer geplaatst om te zien wat er zou gebeuren!

OO !!! En nu??? Hoe krijgen we de dieren er weer uit? Uit het ijs? Er werd vanalles bedacht, een vork? Een schaar? Gewoon slaan,.... Gelukkig wist Maitreya de oplossing!! Gewoon op de verwarming zetten juf, dan smelt het wel! Super! Na een halve dag konden we weer aan de dieren,... 

Tekenen met ijs

Tekenen met ijsblokjes met verf erin, hoe leuk is dat! De ijsblokjes waren gemaakt door de vuurvliegjes en wij mochten ermee tekenen, dank je wel x, was zeer leuk om te doen. Wel koud hoor aan onze vingertjes,... en nat ook!

Liedje: sneeuwvlokje

Naar aanleiding van de smeltende sneeuw (maandag) hebben we een liedje gezongen over een sneeuwvlokje. (Kapitein Winokio)

Sneeuwvlokje, sneeuwklokje,

Kille, kalle, koelewaal,

ik blaas en vertel je een prachtig verhaal (2x)

Als je valt, dan val je zacht,

Altijd maar weer, je doet ons geen zeer (2x)

(= zie you tube)

Als verwerkingsactiviteit hebben we sneeuwvlokjes gekleurd, geschilderd, gestempeld en geregen.

Ijsballonnen van Helena

Wow, prachtige ijsballonnen!!

Vrijdag = magdag

Vandaag hebben we in alle klassen een lesje gegeven in een andere taal. In onze klas was het allemaal in het Engels. We hebben een liedje geleerd in het Engels. Je kan het terug vinden op you tube. If you're happy (super simple songs)

Het was geweldig om te horen :))) Ook onze Noomi kon al een Engels liedje, namelijk, twinkle, twinkle little star! Mooi hoor Noomi, heel knap van jou!

Heb een filmpje gemaakt ;)

Fijn weekend allemaal! 

Liefs en tot maandag x

Ilse