weekverslag 26/01- 02/02 2018Dag Allemaal, 

Deze week was het echt winter dus ook in de klas. We zijn maandag gestart in de sneeuw, de kleuters genoten van het spelen in de sneeuw, tekenden in sneeuw met takken, maakten paden met de borstel, afdrukken... kortom een fijn moment buiten! 

We hadden sneeuw verzameld voor in de klas, deze werd gekleurd met verf, we gebruikten druppeltellers, rietjes, pipetjes... Kunnen we sneeuw verven was de vraag? even onderzoeken hoe de pipetjes werken? hoe kunnen we met rietjes water overdragen?....

 Ook maakten we ijsblokjes in verschillende maten en vormen, met verf, zonder verf...De kleuters moesten nadenken hoe ze het water uit de grote kom in de vormen konden krijgen zonder een lepel te gebruiken.... Iemand kwam zelfs op het idee om het met de mond te doen :-) goed plan maar dit zullen we in de zomer zeker nog eens uittesten ;-) 

In de creahoek maakten we sneeuwsterren van papier, ik had een simpel plannetje zodat de kleuters zelfstandig van hun rechthoekig blad een vierkant konden maken, ze gingen dus helemaal alleen aan de slag. de resultaten hangen aan het raam. GESLAAGD!

We verstevigden nog wat gehaakte tapijtjes met lijm, om ze nadien aan elkaar te nieten tot een mooie grote ijsster. ons kunstwerk hangt op in de zaal aan het raam. het is prachtig, en krijgt een mooie plaats in onze nieuwe klas. Vergeet er niet op te letten! 

We maakten ook nog een sneeuwtafel, dit dmv scheerschuim te mengen met bloem, als je het goed mengt kan je er echte sneeuwballen mee maken, de kleuters vonden het al fijn om er gewoon in de wrijven.... :-)  

We bleven ijsblokjes maken in verschillende maten en vormen, we vulden zelfs onze waterbak met water, enkele dagen later hadden we een mega-ijsblok, we kregen ijsballonnen van Helena waar we naar hartenlust op konden hakken om de verstopte diertjes eruit los te krijgen...we maakten zelf ijsjes van ons fruit, mandarijntjes en kiwi legden we buiten op een bord... en ja hoor dit is goed gelukt en was zelfs lekker! 

Verder lazen we winterboekjes in de boekenhoek, maakten ijssterren met de knex, hebben een gekeken wie de langste sjaal van de klas had, legden onze sjaals van kort naar lang, we leerden een nieuw spel over kleine Veder, een indiaan, vierden feest voor Olza haar verjaardag met lekkere taart, gingen zwemmen...

Vrijdag was het magdag, in elke klas werden een paar lesjes gegeven in een andere taal, wij kozen voor Frans. We vierden die dag ook de verjaardag van Nelson, hij is tweetalig en werd mijn assistent van de dag :-) we zongen voor zijn verjaardag in het Frans, leerden het lied hoofd, schouders, knie en teen in het Frans ( dankzij Kapitein Winokio zijn cd :-) we begroeten elkaar in het Frans, telden tot 10 in het Frans... we kunnen dit wel regelmatiger doen want het lukte aardig! 

Morgen ( maandag) ben ik er niet, bijscholing schrijfdans. Jan, onze stagiaire neemt de klas over voor een dagje. Hij is vorige week al  enkele keren komen observeren dus de kinderen zijn al heel op hun gemak bij hem! 

Dinsdag gaan we naar de bib en donderdag naar toneel.

Tot dinsdag, 

Sophie