Weekverslag 5/03 - 9/03Kleuren

In ons nieuwe verhaal van Gat in de Haag, gingen de groentjes werken rond kleuren en tekenen. Ze moesten in de de klas 1 kleur kiezen uit rood, geel, blauw of groen en er een tekening mee maken: een groene boom, blauwe zee, gele zon en een rode tomaat :-). Wij hebben dezelfde opdracht in de klas gekregen. 

Blauwtje en Geeltje

We zijn ook naar het prentenboek gaan kijken over Blauwtje en Geeltje. 

Blauwtje en Geeltje zijn twee vriendjes. Ze spelen vaak samen. Als de mama van Blauwtje even weggaat om boodschappen te doen moet Blauwtje thuis blijven. Maar Blauwtje gaat op zoek naar zijn vriendje Geeltje. Dan beleeft hij een groot avontuur, ze worden samen groen!

Na het verhaal zijn wij ook gaan werken met de kleuren blauw en geel, zouden we ook groen kunnen maken hiermee? 

Jozefien stelde zich de vraag:  Hoe maak je bruin? Dit gaan we volgende week onderzoeken en uitproberen. En zijn er nog andere kleuren die we kunnen maken?

Veel kleuren tijdens het hoekenwerk :-)

Tijdens ons spelen in de hoeken hebben we met heel veel kleuren gewerkt

- bouwen

- kettingen rijgen

- boekjes rond kleuren

- logiblokken

Prentenboek: Buitenbeentjes

We zijn deze week ook een luisterspel komen doen met het boekje: Buitenbeentjes. We gingen zoeken naar verschillen tussen de dieren op de prenten. Welke vis is er vies? Welke pinguïn in dik? Wie gaat er naar het feestje? ...

Prentenboek van Margot

Margot had een dik boek van Dikkie Dik bij met heel erg veel verhaaltjes in. Bij het boek hoorde ook een dvd waar de verhaaltjes op werden voorgelezen. Zo konden wij zelfstandig gaan luisteren naar het boek.

Schaatsen

Bednet

Vrijdag zijn we in onze pyjama en met onze knuffel  naar de klas gekomen. We hebben allerlei spelletjes gespeeld: de knuffels verstopt in de klas, knuffels op de parachute, gooien en vangen met de knuffels, knuffels in slaap wiegen met onze buik, een knuffelbeer getekend uit cirkels.

Volgende week

Woensdag 14/03 : zwemmen

Fijne zondag! Tot morgen

Enith