weekverslag 12-16 maar 2018Hallo allemaal, 

Deze week is ons circusproject van start gegaan, we hebben samen nagedacht wat we allemaal willen doen in de klas. Dit leggen we steeds vast in de vorm van een woordweb.  Jullie  hebben het wel al gezien in de klas, de kinderen zijn heel enthousiast :-) 

We zijn volop bezig met allerlei trukjes : jongleren, springen op een lolobal, kaatsballetjes,oefenen met een diabolo, een plank op een blok hout, gooien met kegels... Acrogym doen we in de kring op de matten .Hiervoor hebben we een aantal leuke bewegingen samen opgezocht en geprint, zo kunnen de kleuters de bewegingen imiteren. Moeilijker dan gedacht want je moet samenwerken en vooral elkaar vertrouwen! Leuk om te zien!

Natuurlijk ligt tijdens dit projectje de focus voornamelijk op bewegen, we lazen ook wel al een boek over het circus, kijken op de pc filmpjes van cirque du soleil, we zullen volgende week nog een werkblad toevoegen... we starten ook met een schminkhoekje... kan dit voor alle kinderen op het gezicht? ze mogen elkaar zelf gaan schminken. 

Samen willen we werken naar een voorstelling toe om te tonen aan jullie. Hiervoor is er wel nog wat werk... Ik dacht om de donderdag voor de vakantie een toonmoment te houden voor jullie. Jullie zijn welkom vanaf 14u40, om te starten tegen 14u50.... 

Donderdag zijn we voor ons boerderijbezoek in Borgloon( Voort) padden mee gaan overzetten. Spijtig dat het er maar 3 waren, enkele dagen voorheen 200!!! De kinderen hebben zo goed als allemaal de padden op hun hand genomen. KNAP. We leerden wat weetjes over de dieren en gaan er volgende week nog wat verder mee tijdens het hoekenwerk. Vergeet de krant niet te kopen dinsdag want een reporter van het Belang van Limburg was er ook en trok enkele foto's voor een artikel.

Op de boerderij hebben we eitjes geraapt en gepoetst, stro gelegd bij de schaapjes, takken opgeruimd in de wei, een ritje mogen doen met boer Kevin in de tractor,  gewoon fijn gespeeld in de wei aan de poel, over de beek gesprongen... als afsluiter kregen we de kans om te kijken hoe herdershonden ( border collies) de schapen bij elkaar dreven. Een indrukwekkende gebeurtenis... fijn om mee te maken. Boer Kurt vertelde fier over ons tv-optreden, de boerderij heeft sindsdien al veel aanvragen van andere scholen gekregen :-) Wij mogen volgend jaar gelukkig maandelijks blijven gaan.

DATUM OM TE NOTEREN: 27 mei landschapsdoedag in de ALVERBERG, jullie kunnen samen met de kinderen een bezoekje gaan brengen en een kijkje nemen waar wij maandelijks aan het werk zijn. Ik ga sowieso, het zou leuk zijn om jullie er te zien! 

Geniet van de foto's, het zijn er veel en tot morgen

Sophie