Honden 2maandag

Op maandag gingen we opzoek naar de dezelfde cijfertjes en kleurden we deze in.

Lang zal hij leven , lang zal hij leven, lang zal hij leven in de gloria...

We vierden de verjaardag van onze vriend Hasan. Hasan werd 5 jaar en we smulden van lekkere cake-pops die Hasan samen met zijn mama maakte . 

HIEPERDEPIEP HOERA !

dinsdag

Op dinsdag had Art auto'tjes bij. Lang geleden dat wie hier nog eens mee speelden in de klas. We gingen de autobaan bij Enith vragen en hadden veel plezier.

We bekeken de hondjes ook nog eens goed en gingen waarnemend schilderen. 

In de voormiddag sneeuwde het nog, maar in de namiddag konden we al genieten van het eerste lentezonnetje . We gingen dan ook buiten ons fruit opeten (terwijl we kinderliedjes zongen) en Larisa las het boek voor dat Livia meebracht .

woensdag

Op woensdag begonnen we met een quiz over honden. Wat hebben we de voorbije dagen veel bijgeleerd ! 

We gingen ook eens bekijken hoe we in de toekomst onze ruzies beter kunnen oplossen.

We beginnen op de donderwolk en willen op het zonnetje eindigen. Rozan en Mattias deden alsof ze ruzie hadden en probeerde het eens uit en JA HOOR , ze kwamen zelf tot een oplossing ! 

Karel bracht ook een drone mee, maar hier konden we binnen niet mee spelen. We gingen dus naar buiten. Beurt om beurt mochten we de drone eens uittesten en terwijl speelden we op het hindernissenparcours. 

We kwamen tot de conclusie dat hoe harder je aan het koortje trekt, hoe sneller de cirkel gaat draaien en hoe hoger/ verder de drone vliegt.

donderdag

We begonnen de dag met het maken van een schema. Welke huisdieren komen er veel voor en welke weinig en welke komt er het minste / meeste voor?

We speelden ook een spelletje. We kregen een blad met allemaal hondjes op en moesten gooien met de dobbelsteen om te zien welke kleur het hondje moest krijgen. 

In de namiddag mochten we de krijtjes van Enith lenen om op de ramen te tekenen, maar dat kunstwerk hebben jullie zeker al kunnen bewonderen. 

In het filmpje kunnen jullie de knikkerbaan bekijken die de jongens helemaal alleen in elkaar staken ! 

vrijdag

Op vrijdag gaven we de hondjes te eten. De juf had kaartjes gemaakt met de cijfers en de getalbeelden tot 5 op en zo mochten we de hondjes eten geven. Net zoals gisteren kwamen de begrippen meer, minder, veel en weinig aan bod.

VOLGENDE WEEK:

- jullie mogen donderdag tijdens het oudergesprek een zakje meebrengen , zo kunnen de werkjes die in de klas liggen mee naar huis genomen worden.

- de juf is volgende week zaterdag jarig, dus vrijdag moeten we GEEN koekje meenemen. Wij maken zelf iets gezond !

FIJN WEEKEND ,

Larisa