Weekverslag 19/3 - 23/3Voorstelling " In de wolken"

Maandag zijn we naar de voorstelling "In de wolken" ( door Sprookjes enzo) geweest. Samen met Peter en Mikaila zijn we op zoek gegaan naar de wolken. Op onze zoektocht kwamen we van alles tegen: zon, regen, vrolijke sterretjes, wind, maan, sneeuw,... 

Oefenen als superhelden

Buiten zijn we gaan oefenen als superhelden op het avonturenparcours buiten. Welke trucjes kunnen we allemaal doen? Evenwicht houden, vliegen, snel lopen, ...

In de klas zijn we nog wat verder gaan oefenen als superhelden. :-)

Jeugdboekenmaand

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand hebben we onze boekenhoek in de klas een beetje gezelliger gemaakt. Een rustig hoekje met zeteltjes waar we boekjes kunnen gaan lezen. 

Ook is Riet, moeke van Lucas, een verhaaltje komen voorlezen in de klas van Heksje Mimi en de kuikentjes. Dank u wel het was heel fijn. 

Gezonde ijsjes

Als beloning omdat onze trotspot weer vol was hadden we gekozen om ijsjes te eten in de klas. Maar we hebben wel gezonde ijsjes gemaakt van yoghurt en fruit. En wat hebben we er heerlijk van gesmuld :-) 

Knetterend water

Fay had iets heel speciaals bij in de klas. Zij kon water laten knetteren met gekleurde korreltjes. 

Conflicthantering: de wolken

Superhelden zijn er om mensen te helpen en te redden. Ook kunnen zij goed ruzies oplossen en wij hebben in de klas (school) een nieuwe manier om problemen en ruzies op te lossen: onze wolken. Als we met iemand ruzie hebben kunnen we hiermee proberen het op te lossen. En Peer en Blauwe Bes hebben dit voor ons voorgedaan. Zij hadden ruzie met elkaar omdat Peer de auto van Bes wou afpakken en Besje had Peer dan geslagen. Ze hadden dus heel veel ruzie en zijn dan naar de wolken gegaan.

Eerst gingen ze elk op een donderwolk staan, want in hun hartje was het ook aan het stormen. En om de beurt gingen ze elk vertellen wat er gebeurt was en hoe zij zich voelen. Nadat Peer en Bes naar elkaar hadden geluisterd en hun verhaal hadden gedaan en al wat rustiger waren gingen ze naar de volgende witte wolken. Hier gingen ze weer om de beurt vertellen wat zij gedaan hadden en waarom.  En tot slot gingen ze samen op de zon staan en vertellen wat ze anders hadden kunnen doen. Ook gingen ze samen op zoek naar een manier om het goed te maken aan elkaar. Voorstel van onze kleuters: elkaar een knuffel geven en sorry zeggen. En samen met de auto spelen om de beurt!  En zo hebben we een probleem opgelost als echte helden :-) 

Volgende week

Gaan we nog verder met onze helden. We gaan onze capes versieren,  maskers afmaken, oefenen op sluipen, springen,... En nog veel meer.

 Donderdag is het ouderavond en afhalen pizza's. 

Deze week komt Staf een dag kennismaken in de klas, hij stapt na de vakantie in bij ons klasje. 

Uitstappen na de vakantie:

- 17/04: stripfestival in 't Vinne (alle kleuters) 

- 24/04: snoezelen in de Bloesem

Geniet van jullie weekend en tot maandag

Enith