weekverslag 16- 20 april 2018maandag

Op maandag mochten we in de kring vertellen wat we in de vakantie deden.
Larisa vertelde ook een muzikaal verhaal. We kenden het verhaal al allemaal: Lotje is jarig !

Voor het muzikaal verhaal te vertellen gebruikte ze enkele muziekinstrumenten (kijk maar naar de foto en weet jullie kapoen nog hoe ze heten ?)

Nadien speelden we een spelletje met de muziekinstrumenten. De muziekinstrumenten werden in een bepaalde volgorde bespeeld en wij moesten het nadien naspelen.

Na de turnles met meester Theo speelden we het rijmspel.

's middag konden we voor de eerste keer terug buiten eten.

In de namiddag oefende we het dansje voor het schoolfeest al een keer, maar dit ging toch nog wat moeilijk. We moeten dus nog veel oefenen.

Jan plooide met de derde kleuterklas wat vliegtuigen en we waren hierdoor geboeid, ze plooiden er ook enkele voor ons en deze gingen we versieren of we gingen er meteen mee gooien. We keken welk vliegtuigje het verst vloog.

dinsdag

Op dinsdag vertrokken we naar het stripfestival in 't Vinne. Julia was er in de vakantie al eens geweest en kon ons al vertellen wat ons te wachten stond.

Daar aangekomen mochten we eerst op de speeltuin spelen .
Het stripfestival ging over "Stoppeltje". We konden er tekenen op een krijtmuur, naar de sterren kijken in de snoezelruimte, een Stoppelfilmpje kijken, Stoppelverhalen bekijken, door de tunnel kruipen en tekenen op een lichtbak.  We kregen ook allemaal een Stoppeltjesneus mee naar huis.

In de namiddag wandelden we naar de bib en kozen we nieuwe boekjes. We weten al waar we de komende weken over gaan leren en kunnen dus ook gericht zoeken naar een boekje.

Op school aangekomen vierden we de verjaardag van Esmée .

woensdag

Op woensdag vierden we de verjaardag van Cas.

HIEP HIEP HOERA!

We oefenden het dansje voor het schoolfeest nog eens en deze keer lukte het al veel beter !

We speelden nadien ook nog even buiten want het was BUITENSPEELDAG, maar na 20 minuutjes buiten spelen moesten we alweer naar de kring , want Rozan haar moeke kwam langs met Jitske.

Rozan mocht vertellen over de kleine maltezer .

donderdag

Op donderdag bracht Thor een wereldbol mee, we gingen weer opzoek naar ons kleine landje en bekeken eens welke kleuren er voor komen in de wereldbol en waarom.


 Larisa bracht een gedroogde zonnenbloem mee. We bekeken deze en zagen dat er pitjes uitvielen. We gingen aan de slag met onze pincet (of vingers) en haalde alle pitjes uit de zonnebloem.

Nadien gingen we enkele pitjes in een vaasje doen samen met wat en water. Nu wachten we af  of er een zonnebloem uit gaat komen.

vrijdag

we gingen op vrijdag eens zoeken naar lettertjes uit onze naam in de letterdoos. 

Larisa schreef ons enkele woordjes voor en wij gingen deze schrijven of naleggen met de letters.

BELANGRIJK:

- Gelieve ten laatste donderdag een recept en foto door te sturen naar LarisaVandenborne@hotmail.com

-Morgen, zaterdag 21 april is het klusjesdag en is iedereen welkom om te komen helpen van 9 u tot 13 u.

- Wij treden volgende week zondag op om 15u15 op het villa feest.