Weekverslag 16/4-20/4Welkom Staf!

Deze week is Staf bij ons in de klas ingestapt. Welkom lieve Staf :-)

Lente wandeling

Maandag zijn we als beloning dat onze trotspot weer vol zat een lentewandleing in het park gaan maken. We hebben er van alles gezien: bloemen, blaadjes aan de bomen, vogels, bijen,vliegen, eendjes,...

Na onze wandeling zijn we nog in de speeltuin gaan spelen en hebben ons fruit op het gras opgegeten.

Stripfestival

Dinsdag zijn we naar 't Vinne geweest, daar was het Stripfestival aan de gang. Wij zijn naar een expo over Stoppeltje geweest. Wij konden op ontdekking gaan met Stoppeltje.

Bloemenzoektocht

Woensdag was het buitenspeeldag en zijn wij natuurlijk ook de voormiddag buiten gaan spelen en leren. In de klas hebben we een liejde geleerd rond een bloem en een bij. Op ons schooldomien zijn we dan eens op zoek gegaan naar bloemen en vinden we ook bijen? In ons insectenhotel zagen we heel veel bijen aan het werk. Er waren ook veel gaatjes dicht in het hotel, hier zitten de eitjes van de bijen in :-) Na onze zoektocht hebben we buitenklas gemaakt: we konden om de beurt gaan fiets, in de buiten keuken spelen, met de poppen of boekjes lezen in het gras.

Onze moestuin

Ook zijn we nog eens gaan kijken in onze moestuin. Er stonden al heel veel plantjes en wij hebben die water gegeven zodat ze kunnen groeien en bloeien. 

De lenteboom in de klas

De bomen

Juul had buiten een tak met veel knoppen aan gevonden, sommige knoppen waren al uit aan het komen en begonnen kleine blaadjes te worden. We hebben dan een gesprek gehouden over hoe de blaadjes groeien en wat ze nodig hebben. Door de wortels in de grond drinkt de boom water en kunnen de blaadjes groeien, maar de tak was afgebroken en we vroegen ons af dat als we deze in water zetten de blaadjes ook nog verder zouden groeien. We gaan het proberen :-)

In de namiddag zijn we buiten gaan spelen met de bomen :-) We hebben de bomendans gedaan: sommige bomen hadden lintjes. We moesten gaan lopen in de wei als we muziek horen maar als de muziek stopte moesten we een boom zoeken met een lint aan. Telkens waren er minder bomen met lintjes. 

Dan hebben we ook een spel met het voelkoord gespeeld. Tussen 2 bomen was een lint gespannen. Wij gingen met een blinddoek het lint volgen naar de andere kant. 

Ook zijn we gaan tekenen op de bomen, afdrukken maken van de schors.

Sprokkelen + volgende week

Deze week hebben we gesprokkeld naar een nieuw project en er zijn veel ideeën uitgekomen:

- tuingereedschap: buiten werken

- een draak van de ridder

- kastelen

- paarden

- schelpen

- ...

Volgende week gaan we nog wat verder werken rond de lente en bloemen. Ook gaan we ons voorbereiden voor het schoolfeest op zondag :-)

Het project paarden viel ook in de smaak met de kleuters. Na het schoolfeest gaan we leren rond de paarden en andere boerderijdieren.

Volgende week :

- Dinsdag 24/4: snoezelen in de Bloesem

- Woensdag 25/4: zwemmen

- ZONDAG 29/4: VILLAFEEST

- Vrijdag 4/5: toneelvoorstelling 'In de Verte' CC De Bogaard

Tot morgen iedereen, 

Enith